[80 B3] Luzy maglownicy, stukanie
- wampir1988
- Audi 80 Klub
- wampir1988
- Audi 80 Klub
No ja się wczoraj dowiedziałem jak mi gość robił zbieżność że te moje tulejki na sankach są jeszcze dobre i ruszają się tyle co guma jest uciągnięta (sprawdzone tą maszyną zabudowaną w podłodze na stacji diagnostycznej) ale stukanie na dziurach słychać. Wymienię te tulejki jak już kupiłem lemfordera i zobaczymy.
Zobacz czy gumy na stabilizatorze są zdrowe, mało kto na to zwraca uwagę, a wierz mi że wybite stukają strasznie głośno.suchyps pisze:Wymieniane były tuleje wahaczy, tuleje sanek, stabilizatory, amortyzatory końcówki drążka kierow. , nawet poducha pod skrzynią. Zostały sworznie wahaczy które są jeszcze oryginalne ale są w super stanie.
- wampir1988
- Audi 80 Klub
suchyps dziś wymieniłem tuleje sanek i jest git ale stuki nadal są nawet na nowym zawiasie ale nie ma co płakać doszedłem co tak na prawdę jeszcze stuka. Za słabo skręcony mcperson konkretnie nakrętka rowkowana nie dokręcona do oporu. Z lewej dobrze skręciłem z prawej ojciec pomagał i tak właśnie wyszło bo odbój stawiał opór i starszy myślał że jest dokręcone. Proponuję sprawdzić to tak : otwórz maskę, zaprzyj się klatką piersiową na błotniku lewą rękę wsadź nad kołem i sprężyną tak aby dotknąć poduszki amora i ciężarem własnego ciała bujaj autem tak żeby zawiecha pracowała. Ucho usłyszy stuki a ręką je wyczuje od spodu. Rzecz jasna jeśli to będzie to ale warto sprawdzić bo nic to nie kosztuje a u mnie pomogło postawić trafną diagnozę.
Pisz o efektach bo ciekawi mnie gdzie u ciebie siedzi ten "świerszcz"
Pisz o efektach bo ciekawi mnie gdzie u ciebie siedzi ten "świerszcz"
"Wampir1988" no niestety to nie ta nakrętka wyjmowałem amorki przy zalewaniu mcpersona olejem i skręcone było wszystko git. Zastanawiam się jeszcze nad amorkami niby wymieniałem je pół roku temu na kayaba na badaniu tydzień temu pakazały 76 i 78 procent niby zaj.....e ale może to one robią całą tą robote bo o ile pamiętam na starych oczywiście rozkutranych na maksa tak nie stukało i zaraz po wymianie też nie a z biegiem czasu coraz bardziej i bardziej może to jakieś podróby albo co bo to z allegro. Samochód często sprawdzam (zawieszenie) bo mam dostęp do podnośnika i wszystko ładnie mogę obejrzeć sobie pod spodem. "KUBIK" wymienię jeszcze te gumki koszt nie wielki jakieś 10 złotych a warto spróbować. Ale to chyba już po świętach. A narazie wszyskim życzę WESOŁYCH ŚWIĄT i zalanego dyngusa . Pozdrawiam
- wampir1988
- Audi 80 Klub