[B3 90 Quattro]Problem z odpaleniem...
- Audi Quattro 90
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[B3 90 Quattro]Problem z odpaleniem...
Witam wszystkich.
Mam taki problem że wsiadłem dziś do mojej Audi przekręcam kluczyk i w ogóle nie świecą kontrolki, w ogóle nie przełącza się zapłon kręci ale nie odpali bo nawet pompka nie podaje paliwa... Powiedzcie mi co to może być?
Mam taki problem że wsiadłem dziś do mojej Audi przekręcam kluczyk i w ogóle nie świecą kontrolki, w ogóle nie przełącza się zapłon kręci ale nie odpali bo nawet pompka nie podaje paliwa... Powiedzcie mi co to może być?
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2010, 18:44 przez Audi Quattro 90, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Audi Quattro 90
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
- Audi Quattro 90
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
Witam!
Jak znalazłeś rozwiazanie problemu to napisz mam dokładnie to samo , czasami po zgaszeniu samochodu juz nie można go odpalic kontrolki się nie zapalają a rozrusznik kręci , pompka nie dziala. Dziś rano dla odmiany kontrolki się zapalily a wogóle nie chcial kręcić , pompka chodziła jakby na "pół gwizdka" coś jakby dostawała za mało prądu. Chyba tego klamota czeka szrot , nigdy więcej competition :evil:
Jak znalazłeś rozwiazanie problemu to napisz mam dokładnie to samo , czasami po zgaszeniu samochodu juz nie można go odpalic kontrolki się nie zapalają a rozrusznik kręci , pompka nie dziala. Dziś rano dla odmiany kontrolki się zapalily a wogóle nie chcial kręcić , pompka chodziła jakby na "pół gwizdka" coś jakby dostawała za mało prądu. Chyba tego klamota czeka szrot , nigdy więcej competition :evil:
:shock: Mam podobna przypadłość w Qpe czasami przekrecam stacyjke na zapłon (kontrolki) i kontrolki sie nie palą ale moge np nadmuch wł. po kilku przekreceniach stacyjka w pozycji off- on pojawiają sie.. kontrolki ostatnio tez zauwazyłem ze potrafia przy przekreconym na on same po czasie zapalic... teraz pytanie czy jest jakis przekaznik ktory odpowiada za podanie prądu na urzadzenia.. po przekreceniu stacyjki? :?:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Brak kontrolek po włączeniu zapłonu to na 99% wina kostki stacyjki. Tym bardziej że dmuchawa, kierunkowskazy, światła mijania/drogowe, wycieraczki i inne działają ponieważ są załączane innym obwodem w kostce. Rozrusznika to też dotyczy.
Można ją zasilić i awaryjnie odpalić samochód podając plus na zacisk cewki zapłonowej oznaczony numerem 15.
Na zapłon, kontrolki nie ma żadnego przekaźnika i tylko kostka stacyjki zasila linię 15 (zapłon, pompa paliwa, ECU).TYGRYSQ pisze:teraz pytanie czy jest jakis przekaznik ktory odpowiada za podanie prądu na urzadzenia..
Można ją zasilić i awaryjnie odpalić samochód podając plus na zacisk cewki zapłonowej oznaczony numerem 15.