[ALL] Polerka Felg.
-
- Forum Audi 80
skoti, tez sie pytalem o lustro bo chcialem zrobic. ale ze to pierwszy raz to ranty na razie... a pozniej podobno farba srebrna i taki efekt mozna miec.
w ogole. pracuje w pewnym z hipermarketow budowalnych i kolega z dzialu polecil mi b. fajny preparat do sciagania starych lakierów firmy V33. 0,5l kosztuje 25zl ale nie trzeba sie bawic w tasma malarska bo nie uszkadza powloki felgi.
a lakier odchodzi calymi pieknymi plastrami bez zbednych rzeczy. taka reklamowka:p
w ogole. pracuje w pewnym z hipermarketow budowalnych i kolega z dzialu polecil mi b. fajny preparat do sciagania starych lakierów firmy V33. 0,5l kosztuje 25zl ale nie trzeba sie bawic w tasma malarska bo nie uszkadza powloki felgi.
a lakier odchodzi calymi pieknymi plastrami bez zbednych rzeczy. taka reklamowka:p
-
- Forum Audi 80
Jak będziesz szukał scansol, możesz kupic w nomi, tylko tam go mająskoti pisze:Ja miałem też same ranty ale preparat ,,przeniknął'' pod taśmę i zaczął wyżerać lakier tam gdzie nie chciałem i takim sposobem z 4 rantów zrobiły się 4 pełne koła. Ja ściągam jakimś sprayem bo scansola w mieście nigdzie nie ma
Też mialem problem po nałożeniu preparatu, niestety zwykla taśma malarska nie jest dobrym rozwiązaniem jako ochrona pozostałej powierzchni, dlatego będę polerował ran, a reszte maluje na czarny mat <ok>
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
pytam, bo sam chcialem zrobić albo całe na lustro, albo grafitowe matowe.piku pisze:W sumie to ja osobiście malował nie będe znajomy mi pomaluje pistolecikiem.karmelitto pisze:piku a czym bedziesz malowac?
Miałem całe malować ale stwierdziałem, że jednak się pomęcze i zrobie polerke.
tylko nie wiem czym ;>
Całe w polerke, moim zdaniem to nie najlepsze rozwiązanie, lepiej wyglada polerowany rant, a reszte nawet możesz sparyem psiknąć tylko przed nałożeniem jeśli nigdy tego nie robiłeś wez na jakiejs rurce czym kolwiek, sobie po próbuj, tak żebyś na feldze zacieków nie narobić, oczywiście efekt nie bedzie jak z pistoletu, ale jak się postarasz wcale tak zle też nie będzie <ok>
P.s Jednak w czarny mat nie będe robił rozmawialem z kolegom, i on kiedyś zrobił niestety, ale koło wizualnie zmniejsza się, ( taki urok czarnego koloru), dlatego będe robil na srebno.
P.s Jednak w czarny mat nie będe robił rozmawialem z kolegom, i on kiedyś zrobił niestety, ale koło wizualnie zmniejsza się, ( taki urok czarnego koloru), dlatego będe robil na srebno.
-
- Forum Audi 80
dobra. sa pierwsze jakies rezultaty, a ze wszyscy mi tu pomagacie to sie podziele.
felga ta nie jest jeszcze po polerowaniu...bo nie zakupilem srodkow takich przed swietami poczeka do wtorku ale wyglada to mniej wiecej tak.
ta po prawej wygladala identycznie jak ta po lewej (i ta po lewej wlasnie zasiadla na stanowisku pracy :> )
to moj pierwszy raz w zyciu wiec prosze o wyrozumialosc 2 pelne dni walki ....
takie szramy na rantach to zacieki wody
felga ta nie jest jeszcze po polerowaniu...bo nie zakupilem srodkow takich przed swietami poczeka do wtorku ale wyglada to mniej wiecej tak.
ta po prawej wygladala identycznie jak ta po lewej (i ta po lewej wlasnie zasiadla na stanowisku pracy :> )
to moj pierwszy raz w zyciu wiec prosze o wyrozumialosc 2 pelne dni walki ....
takie szramy na rantach to zacieki wody
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2010, 18:53 przez karmelitto, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
co je moglo tak zezrec od góry rantu? boki to rozumiem... jakies kwrawezniki czy cos.. ale gore?Marcin19l pisze:współczuje ci zajechane masz te ranty jak tam linie papilarne chyba juz ich nie masz...
a linie powiem Ci ze jeszcze mam ale nie takie jak byly. motywuje mnie to, ze na pewno beda sie ladniej prezentować niz w zeszlym sezonie a pogody i tak nie ma