[80 B4 ABK LPG AUTOMAT] Łożysko skrzyni biegów
[80 B4 ABK LPG AUTOMAT] Łożysko skrzyni biegów
Witam po raz kolejny, mam nietypową skrzynie bo automat no i mam straszną diagnozę bo pada mi łożysko w miejscu gdzie wychodzi półośka (cała półośka rusza się w górę i w dół, przy zmianie biegów jest stuknięcie raz mocniejsze raz lżejsze) no oczywiście do wymiany i pytanie mam ile ja na tym pojeżdże i czy to jest niebezpieczne? Bo naprawa to max 1000zł (tyle w wyspecjalizowanym warsztacie powiedzieli- może też być mniej muszą to poprostu rozebrać i sprawdzić) no a z gotówką troche krucho, dopiero za miesiąc będę w stanie to zrobić. No i właśnie mam dylemat- jeździć czy nie?
Moze uszkodzila sie tulejka ustalajaca kielich w lozysku ( lubia poprostu popekac i sie rozsypac lub nadmiernie zuzyty ) to maly piersciem w ksztalcie stozka . Mysial bys odkrecic polos przy skrzyni i wykrecic kielich powinien byc na jednej srubie w srodku na imbus ( no chyba ze w automacie jest inaczej ale watpie ) . Po wyjeciu powinnien byc on na wielowypuscie kielicha zaraz za sprezyna i duza podkladka . Ostatnio kupowalem taki do golfa w servisie 45 zl brak podrobek .