[Wszystkie] wycieraczki do szyb
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ja miałem też Valeo z takim wskaźnikiem (czarne kółko robiło się żółte) i nie polecam po niecałym roku smurzyły jak by miały 10lat!silentfox pisze:zasiagnelem jezyka i czy wycieczarczki dobrze wycieraja tez zalezy w jakim stanie jest szyba
kuzyn ma takie z zoltym wykrzyknikiem a jak sie zrobi czerwony to beda do vymiany firmy valeo
-
OnlineDoc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Re: [Wszystkie] wycieraczki do szyb
Dlaczego wymieniałeś ? to koszt zn ową uszczelką ? Dobrze wymienili nie szumi i nie wieje Ci nigdzie uszczelką ? Uszczelka nowa założona ? Ile trwała ta robota ?camel 25 pisze:Witam wszystkich użytkowników Audiczek wymieniłem ostatnio szybe przednia w mojej niunce, koszt 350zł, tanim kosztem bo chcieli 450 w innych zakładach
i na koniec może wiesz. Czy wymiana samej uszczelki przedniej szyby jest możliwa i jaki wówczas to koszt ?
odnośnie wycieraczek http://www.wycieraczkibosch.pl/twin.asp - polecam twen port boscha Nie polecam aerotwen mimo, że są dobre bo strasznie je kradną. Za modne są. No i cena duża.
- hołard
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 AAN
Ja natomiast wziąłem tez valeo za 50zł i jestem rozczarowany przeskakuja, jak ruszaja to ładnie zbieraja a jak wracaja to rozmazują No ale moj problem polega raczej na żle dobranej długości wycieraczek Nie pamiętam juz dokładnego wymiaru do mnie ale kupiłem o 1cm krutsze, 0,5cm na kazdym piórze :-| I jak wczesniej miałem ostro zryte też valeo chyba (takie z kropką miernikiem) to prawa strona (pasażera) i koncówka lewej rysowała mi cholernie szybę, po założeniu nowych krótszych rysuje ale o te poł cm niżej, czyli też skreczuje, i mam po dwie rysy :-x Pojecia nie mam czy to przez źle dobrany rozmiar czy przez wygiete może ramie :roll: Odkręcałem i próbowałem regulować siłe docisku ramienia ale nic nie pomogło Miał ktoś tak?