Audio w b3
Audio w b3
co lepiej wsadzić na półkę elipsy 6x9 czy zwykłe basowe 20 nie wiem co będzie lepiej grało z samego radia pionek deh30mp a nie mam za dużo kasy
dzięki za pomoc
dzięki za pomoc
Ostatnio zmieniony 18 gru 2011, 14:35 przez tomek a, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
JA bym tam wpakował 16cm phonocar_y_line żeby tam wsadzić 20cm bedziesz musiał sporo półki nadcinać..
Ostatnio zmieniony 18 gru 2011, 14:32 przez Krycha, łącznie zmieniany 1 raz.
Pierwsza zasada naglasniania : nie montujemy glosnikow w tylnej polce.Zakloca to scene muzyczna.Jesli bedziesz chcial w przyszlosci wstawic sub do bagaznika bedzie to mialo oplakane skutki.(wiem bo mialem tak kiedys w punto).
Polecam wtek Faq w temacie caraudio.Warto poczytac skoro kolega AUDI_A6 napocil sie przy pisaniu
Polecam wtek Faq w temacie caraudio.Warto poczytac skoro kolega AUDI_A6 napocil sie przy pisaniu
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
kapsel, powiem ci że wszystko jest względne. Każdy ma inny słuch i każdemu podoba się co innego. Ja mam w półce 2x165mm i2xtweetery a w bagażniku skrzynkę z "12 (bass-reflex http://picasaweb.google.pl/Oofol31/Box ) i jak dla mnie gra to super. Także to kwestia gustu. Trzeba posłuchać twojej i mojej wersji i wybrać może inną trzecią wersję... Albo jedną z tych. Producenci aut wracają zpowrotem do montażu głośników w półce choćby Boose w A8 a laikami na pewno nie są...
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
tu sie zgodze o tym już pisałem... ale wystarczy tylko poszukaćkapsel pisze:Polecam wtek Faq w temacie caraudio.Warto poczytac skoro kolega AUDI_A6 napocil sie przy pisaniu
To ja już przytoczę tekst odpowiedni:
A więc jak wiadomo producent AUDI nie za bardzo postarał się o dobre nagłośnienie niuni i dla bardziej wymagających użytkowników marne 10cm z przodu i 13cm z tyłu głośniki nie starczą. Poza tym tak jak w B3 głośniki są zamontowane z tyłu w półce i grają bardzo słabo bo tylna półka to nie miejsce na głośniki!
- Montowane w półce *** się bardzo słabą odpowiedzią impulsową (grają niedokładnie i bez dynamiki)
- Psują scenę dźwiękową (jak idziesz na koncert to stoisz twarzą do sceny a nie tyłem)
- Grają w sufit albo do ucha pasażera nadwerężając jego słuch (szkodzą)
- Elipsy nie potrafią odtwarzać dźwięku poprawnie (kształt membrany jest nieodpowiedni)
- Luźna uwag- to dresiarskie metody nagłaśniać auto od tyłu.
- niepotrzebnie wydaje się na nie pieniądze które można by dodać do sumy na system przedni i kupić przód wyższej jakości.
- W połączeniu z subwooferem powodują piekielny bałagan w dźwięku - psują dźwięk i kłócą się z subwooferem.
- krzysiek11
- Forum Audi 80
Ja zacząłem własnie tworzenie Audio w swoim B3 i byłem dzisiaj w car-audio w firmie RMS i tam pan powiedział ze przerobi mi półke i tą blache pod nią tak aby weszła elipsa (Hertz ECX 690). Powiedział ze elipsa zagra napewno lepiej niz zwykły głosnik ale zeby tą elipse włozyc nalezy porobic panele z MDF-u.
Problem jest przynajmniej dla mnie z elpisą gdyz z jednej strony są pasy a z drugiej wytłoczenie w blasze, jak juz przypasuje to znów w półce sie nie mieści. Powiem szczerze ze nie mam cierpliwosci do tego a człowiek za 250 zł mi przerobi założy i założy wzmacniacz przeciągnie przewody i ustawi granie. Wydaje mi sie ze chyba nie duzo sobie ryknął?