[B4 ABT LPG] Silnik pracuje jak Diesel (dodany filmik st. 3)
- Fantomas_29
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
LeeOne, sprawdź kolektor wydechowy czy nie jest pęknięty.W ABT to dość częsta usterka.Wiem,że trudno tam zajrzeć bo częściowo jest schowany po dolotowym ale warto go dokładnie obejrzeć.Też mi tak klekotał i miałem pęknięcie ok.6-7cm na kolektorze(nie było nawet czarnego nalotu.Kumpel tak na "szybko"czymś tam zaspawał i odrazu sie ciszej zrobiło :mrgreen: Teraz sie znowu na spawie rozszczelnił i klekocze na zimnym po rozgrzaniu cichnie ale jak masz duże "ubytki" to cały czas będzie "traktorzył" :mrgreen:
No ja na początku nic nie czułem.Teraz trochę na zimnym zalatuje ale spalin jako takich pod maską nie widać.LeeOne pisze:Po rozgrzaniu nieznacznie cichnie... spalin nie widać/czuć przy pękniętym kolektorze?
dziuba, to nie jest dźwięk panewek.Jeśli to były by panewki to po rozgrzaniu dopiero zaczęłaby się orkiestra :mrgreen: Po drugie ciśnienie oleju ma jak najbardziej OK.
Ja z klekotaniem mniejszym czy większym dźwiękiem identyczne jak na nagraniu zrobiłem ok 50 tys.km i nic się nie sypnęło i nie sądze,że z luzem na panewkach bym tyle pojeździł.