[80 B4 1Z ]Jak zamontować tempomat do B4 TDI?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Jelly, nie przypasuje bo tam masz który mechanicznie dodaje "gazu" a w 1Z i innych TDI masz pedał elektroniczny. Tempomat jest realizowany przez komputer sterujący silnikiem bez mechanicznych "dodawaczy" gazu.
Chyba że podłączysz ten tempomat prosto do pedału gazu...
Jeśli miałbyś gdzieś na oku kompletny tempomat z B4 i byś nie kupował do taj mi znać na PW bo bym może kupił.
[ Dodano: 2010-04-06, 13:52 ]
Na poprzedniej stronie tematu jest link do forum WV golfa i tam jest napisane jak mieć tempomat w TDI za mniej niż 10zł.
Chyba że podłączysz ten tempomat prosto do pedału gazu...
Jeśli miałbyś gdzieś na oku kompletny tempomat z B4 i byś nie kupował do taj mi znać na PW bo bym może kupił.
[ Dodano: 2010-04-06, 13:52 ]
Na poprzedniej stronie tematu jest link do forum WV golfa i tam jest napisane jak mieć tempomat w TDI za mniej niż 10zł.
Czytam temat zwiazany z tempomatem i szczerze mówiąc już sie pogubiłem, może ktoś pomoże mi usystematyzować pewne rzeczy w przypadku dokładania tempomatu do TDi 1Z na pierburgu (końcówka 94r):prezes.pl pisze:Niewiem jak jest na Boschu ale na przeplywce pierburga normalnie sie podlancza tak jak na schemacie. Umnie wszystko dziala a i u siebie pod nogami mam niebieska kostke i jest to kostka do tempomatu. Moja niunia jest z 94 na pierburgu.
1) Nie pasuje do TDI kompletna instalacja wymontowana z benzyny
2) wystarczy posiadać manetkę samą manetkę czy trzeba jeszcze zawory napowietrzające i pompę podciśnienia?
3) do TDI nie trzeba osobnego sterownika tempomatu
I czy ktoś może wykonał już tempomat wg. opisu z forum VW Golfa ??, ewentualnie posiadając tylko manetkę tempomatu?
Zakładałem do swojej B4 miałem tylko manetkę podłączyłem według tego opisu i działa z tym że niestety u mnie nie było niebieskiej wtyczki (autko z końca 95r) dołożyłem 4 kabelki i po sprawieJelly pisze:Czytam temat zwiazany z tempomatem i szczerze mówiąc już sie pogubiłem, może ktoś pomoże mi usystematyzować pewne rzeczy w przypadku dokładania tempomatu do TDi 1Z na pierburgu (końcówka 94r):prezes.pl pisze:Niewiem jak jest na Boschu ale na przeplywce pierburga normalnie sie podlancza tak jak na schemacie. Umnie wszystko dziala a i u siebie pod nogami mam niebieska kostke i jest to kostka do tempomatu. Moja niunia jest z 94 na pierburgu.
1) Nie pasuje do TDI kompletna instalacja wymontowana z benzyny
2) wystarczy posiadać manetkę samą manetkę czy trzeba jeszcze zawory napowietrzające i pompę podciśnienia?
3) do TDI nie trzeba osobnego sterownika tempomatu
I czy ktoś może wykonał już tempomat wg. opisu z forum VW Golfa ??, ewentualnie posiadając tylko manetkę tempomatu?
-
- Forum Audi 80
a czy ktoś z Was próbował sposoby w vw za 10 zl ?
http://www.vwgolf.pl/porady/mk3-tdi-tem ... -niz-10zl/
jest sens się w to bawić?
Jeżeli nie masz ori manetki a chcesz mieć tempomat to sens jest, działać działa w ten sam sposóbkrzysiek_b pisze:a czy ktoś z Was próbował sposoby w vw za 10 zl ?