Witam.
1. Dzisiejszego dnia skończyła mi się rolka od paska klinowego co spowodowało że czeka mnie natychmiastowa wymiana tych dwóch elementów. Pytanko za tem takie jak w tytule tematu. Co polecacie, i jaka jest mniej więcej cena takich części.
2. w związku z dzisiejszą niespodzianką na drodze przyśpieszam wymianę rozrządu i
Czy jest ktoś w stanie mi podać jakie są nr katalogowe części które muszę zakupić( rolki pasek itp.)
Pozdrawiam
szkodnik
[B4 1.9 TDI] Pasek klinowy i rolka + rozrząd
ja polecam taki zestaw rozrządu pasek rozrządu contitech ct867 u mnie w miasteczku takie ceny 67zł za pasek, napinacz ina 531 0253 30 do numeru silnika 289575 cena 86zł powyżej 289575 ina 531 0251 30 cena 76zł rolka prowadząca ina 532 0122 10 cena 57zł
te ceny podałem poglądowo ja tyle płaciłem ale mogły się zmienić bo kupowałem w kwietniu 2009
te ceny podałem poglądowo ja tyle płaciłem ale mogły się zmienić bo kupowałem w kwietniu 2009
nie chce zakładać nowego tematu i mam do was pytanie.
mam silnik aaz i dzisiaj podczas jazdy zaświeciły mi się kontrolki, przysłowiowa choinka.
Tak więc szybki zjazd na pobocze i szukanie usterki.
winowajcą jest taka roleczka napinająca pasek alternatora, najnormalniej ją zmieliło a na takim grubym pręcie zostały same łożyska. teraz chce to wymienić bo brak ładowania równa się padnięty aku.
czy taka rolka tam będzie pasować:
http://www.motoallegro.pl/item965126807 ... _nowa.html
i takie dodatkowe pytanie, czy na pasku od alternatora idzie coś jeszcze??
bo kolega mi mówił że pompa wody idzie na tym samym pasku co wydaje się mi totalną bzdurą i idzie ona z paskiem od wspomagania.
mam silnik aaz i dzisiaj podczas jazdy zaświeciły mi się kontrolki, przysłowiowa choinka.
Tak więc szybki zjazd na pobocze i szukanie usterki.
winowajcą jest taka roleczka napinająca pasek alternatora, najnormalniej ją zmieliło a na takim grubym pręcie zostały same łożyska. teraz chce to wymienić bo brak ładowania równa się padnięty aku.
czy taka rolka tam będzie pasować:
http://www.motoallegro.pl/item965126807 ... _nowa.html
i takie dodatkowe pytanie, czy na pasku od alternatora idzie coś jeszcze??
bo kolega mi mówił że pompa wody idzie na tym samym pasku co wydaje się mi totalną bzdurą i idzie ona z paskiem od wspomagania.