[B3 1.8 S] Stuki na wolnych obrotach
[B3 1.8 S] Stuki na wolnych obrotach
Nie wiem czy to jest ściśle związane z silnikiem, ale tak mi się wydaje.
Gdy silnik pracuje na wolnych obrotach słyszę stuki (w szczególności po przejechaniu jakiegoś dystansu - nawet tylko kilkuset metrów). Czasem stuki słyszę też podczas pracy na wyższych obrotach.
Początkowo wiązałem to ze sprzęgłem, bo przy zdejmowaniu nogi ze sprzęgła jakby stukanie było bardziej zauważalne, ale teraz to już różnie bywa raz mocniej a raz w ogole.
Gdy silnik pracuje na wolnych obrotach słyszę stuki (w szczególności po przejechaniu jakiegoś dystansu - nawet tylko kilkuset metrów). Czasem stuki słyszę też podczas pracy na wyższych obrotach.
Początkowo wiązałem to ze sprzęgłem, bo przy zdejmowaniu nogi ze sprzęgła jakby stukanie było bardziej zauważalne, ale teraz to już różnie bywa raz mocniej a raz w ogole.
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- michael80b3
- Forum Audi 80
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
Próbowałem zlokalizować skąd te stukanie, ale tak pierwszy raz po odpaleniu silnika nic nie stukało, ale jak dałem silnikowi wyższe obroty to pojawiły się stuki. Sprawdzałem to sam i nie umiałem dokładnie dowiedzieć się gdzie stuka, potem znów podczas pracy na wolnych nic nie stukało. Następnie podczas jazdy na wolnych obrotach słyszalne były te nieszczęsne stuki, ale gdy przyjechałem to po krótkim postoju nic nie stukało.
Jutro wezmę sobie kogoś do pomocy i postaram się powiedzieć skąd pochodzą stuki.
Jutro wezmę sobie kogoś do pomocy i postaram się powiedzieć skąd pochodzą stuki.
- michael80b3
- Forum Audi 80
Nic nie wiadomo, samo się chyba nie naprawiło, u mnie są popychacze do wymiany które klekoczą i też nie zawsze to słychać, przeważnie na zimnym silniku się odzywają.MP91 pisze:Dziś podczas jazdy nic nie było słychać, na wysokich obrotach nic, na wolnych też nic, także na razie ten problem mam z głowy.
- Przemo80b3
- Forum Audi 80