[80 B4]Problem z drzwiami
[80 B4]Problem z drzwiami
Witam wszytskich.
Mam mały problem, posiadam audi b4 z 1993 roku 1.9TD i mam problem z drzwiami przednimi od strobny pasażera. Po wymianie ciągadła otwierającego drzwi od strony wewnetrznej gdy zamykam kluczem samochód ze strony pasażera wydaje sie taki dziwny dzwiek takie prztykanie. Linke wymieniłem gdyz stara pękła i nie dało sie otwierac drzwi z wewnątrz. Najciekawsze jest w tym to iz gdy zdejme tapicerke i zamkne drzwi wtedy jak zamykam kluczem wszytski zamki prztykania nie ma bardzo mnie to ***** i nie weim co z tym zrobic. A jak załoze juz cały boczek zamkne drzwi to znowu przy zamykaniu samochodu słysze takie ****** przytkanie. Aha mam zamek centralny na powietrze.
Doradzcie mi co mam z tym zrobic bo moim zdaniem jest to cos zwiazane z ta linka która wymieniłem.
Czekam na wasze wypowiedzi.
Chesz porzucać bluzgami to idź do knajpy dla meneli, masz już 2 ostrzeżenia i usilnie się starasz o kolejne, zastanów się nad tym chwilkę, lat tym sobie nie dodasz
cobra
Mam mały problem, posiadam audi b4 z 1993 roku 1.9TD i mam problem z drzwiami przednimi od strobny pasażera. Po wymianie ciągadła otwierającego drzwi od strony wewnetrznej gdy zamykam kluczem samochód ze strony pasażera wydaje sie taki dziwny dzwiek takie prztykanie. Linke wymieniłem gdyz stara pękła i nie dało sie otwierac drzwi z wewnątrz. Najciekawsze jest w tym to iz gdy zdejme tapicerke i zamkne drzwi wtedy jak zamykam kluczem wszytski zamki prztykania nie ma bardzo mnie to ***** i nie weim co z tym zrobic. A jak załoze juz cały boczek zamkne drzwi to znowu przy zamykaniu samochodu słysze takie ****** przytkanie. Aha mam zamek centralny na powietrze.
Doradzcie mi co mam z tym zrobic bo moim zdaniem jest to cos zwiazane z ta linka która wymieniłem.
Chesz porzucać bluzgami to idź do knajpy dla meneli, masz już 2 ostrzeżenia i usilnie się starasz o kolejne, zastanów się nad tym chwilkę, lat tym sobie nie dodasz
cobra
Ostatnio zmieniony 30 maja 2007, 16:48 przez geografik, łącznie zmieniany 3 razy.
Re: [80 B4]Problem z drzwiami
żle to złożyłeś linka jest za bardzo naciągnięta wyciąg tą małą zapinke przy klamce i włóz linke troszke dalejgeografik pisze:Witam wszytskich.
Mam mały problem, posiadam audi b4 z 1993 roku 1.9TD i mam problem z drzwiami przednimi od strobny pasażera. Po wymianie ciągadła otwierającego drzwi od strony wewnetrznej gdy zamykam kluczem samochód ze strony pasażera wydaje sie taki dziwny dzwiek takie prztykanie. Linke wymieniłem gdyz stara pękła i nie dało sie otwierac drzwi z wewnątrz. Najciekawsze jest w tym to iz gdy zdejme tapicerke i zamkne drzwi wtedy jak zamykam kluczem wszytski zamki prztykania nie ma bardzo mnie to wkur.... i nie weim co z tym zrobic. A jak załoze juz cały boczek zamkne drzwi to znowu przy zamykaniu samochodu słysze takie wkuriajace przytkanie. Aha mam zamek centralny na powietrze.
to nie rygiel mam ten sam problem wyraźnie słychać mechaniczny klik w zamku jakby coś blokowało w środku, i też męcze się z tym i nie wiem jak to zrobić byłem nawet w audi jak mi wymieniali linkę od klamki wewnętrznej i tak mi zostawili i teraz też czekam na jakąś podpowiedź będę wdzięczny naprawdę to jest denerwujące,
Ja mam ten sam problem. Rozbierałem już chyba z 15 razy te drzwi i za każdym razem po złożeniu prztyka. Na zdjętym boczku jest normalnie, gdy założę - prztyka. I tak jest za każdym razem. Nie mam pojęcia co tam może zahaczać. Przecież ten boczek niczego nie przyciska, nie ma styczności z mechanizmem zamka, a jednak po założeniu coś się kiepści. Czy to coś z tą linką od klamki wewnętrznej? Ale ona też raczej nie powinna stwarzać problemu. Już mi sie skończyły pomysły...
Aha. Dodam jeszcze, że gdy zamknę drzwi "na klucz" i gdy potem je otwieram kluczykiem, to przy próbie otworzenia drzwi muszę dwa razy pociągać za klamkę. Za pierwszym razem gdy pociągam to lekko do góry podnosi się jeszcze ten "pipek" do zamykania drzwi od środka, a dopiero za drugim razem mogę normalnie otworzyć drzwi.
Aha. Dodam jeszcze, że gdy zamknę drzwi "na klucz" i gdy potem je otwieram kluczykiem, to przy próbie otworzenia drzwi muszę dwa razy pociągać za klamkę. Za pierwszym razem gdy pociągam to lekko do góry podnosi się jeszcze ten "pipek" do zamykania drzwi od środka, a dopiero za drugim razem mogę normalnie otworzyć drzwi.
ja z tą linką w b4, 91 rok miałem taki problem ze źle załozyłem linke tzn była oparta o nie to uszko co trzeba i była za bardzo naciągnieta. i gdy zamykałem centralny to ten po chwili sie otwierał. rozebrałem to grugi raz, włozyłem w ten rowek co trzeba i chodzi tak jak trza. upewnijcie sie czy na pewno linka jest włozona dokładnie tam gdzie trzeba.
Hej trzeba rozebrać tapicerkę i jeszcze jeden i jeszcze raz i zobaczyć jak jest założony kołnierz linki od klamki wewnętrznej. Napewno jest źle bo na samym końcu tego uchwytu. zwróćcie uwagę żę dalej około 1-1,5cm jest delikatne wcięcie w plastiku tam trzeba ten kołnierz z liką poprostu wcisnąć i problem jest już rozwiązany Czyli podsumowując nie zaczepiajcie kołnierza na końcu plastiku tylko wciśnijcie go w szczelinę ok 1cm dalej. Mojemu tacie poszła pompka od centralnego i myślę że prawdopodobnie to było przyczyną \
Nie zwlekajcie naprawiajcie!!!
Pozdrawiam i poszcie jak by coś było niezrozumiałe.
Nie zwlekajcie naprawiajcie!!!
Pozdrawiam i poszcie jak by coś było niezrozumiałe.
na 90%jest źle założona linka na klamkę! tzn pancerz linki jest za bardzo napięty. trzeba go wyjąć i włożyć tak jak powinien być,czyli o jedno mocowanie popuścić! taki problem miałem u siebie. pozdrawiam i życzę szerokości _______________piachu
[ Dodano: 2007-08-12, 22:20 ]
tak jak pisze swiezy! pozdrawiam.
[ Dodano: 2007-08-12, 22:20 ]
tak jak pisze swiezy! pozdrawiam.