[b4 abt]ele regulacja swiateł . poprosze o pomoc
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Zacznij szukać od regulatora.
Na przewodzie żółtym ma pojawić się (+) po włączeniu świateł.
Czarno niebieski to plus do podświetlenia.
Brązowo niebieski to (-) sterujący do silniczków.
Jak na żółtym nie ma plusa to nic nie będzie działać. Natomiast jak na żółtym jest plus a między nim i brązowo niebieskim nie będzie napięcia to regulator zwalony.
Za schematu wynika że żółty idzie z pająka do skrzynki bezpieczników na pin F56b
Przypuszczalnie z tego też pinu jest zasilany ten regulator.
Na przewodzie żółtym ma pojawić się (+) po włączeniu świateł.
Czarno niebieski to plus do podświetlenia.
Brązowo niebieski to (-) sterujący do silniczków.
Jak na żółtym nie ma plusa to nic nie będzie działać. Natomiast jak na żółtym jest plus a między nim i brązowo niebieskim nie będzie napięcia to regulator zwalony.
Za schematu wynika że żółty idzie z pająka do skrzynki bezpieczników na pin F56b
Przypuszczalnie z tego też pinu jest zasilany ten regulator.
Witam,
W mojej b3 jest regulacja wysokości świateł ale od momentu nabycia nie działała.
Silniczki są ale jest utrudniony dostęp do nich.. moim zdaniem należy wymontować lampy.. a i pewnie grill też będzie przeszkadzał.. jest jakiś inny sposób aby dostać się do tych silniczków ?
Pytam bo znalazłem uszkodzenie w regulatorze.
Jestem w stanie to naprawić ale pytaniem jest co jeśli silniczki stanęły.. wtedy coś innego może się przepalić.. Ścieżka w regulatorze przepaliła się.. dodam że to gruba ścieżka..
Mam też pytanie, który bezpiecznik odpowiadać może za tę regulację ?
[ Dodano: 2011-07-09, 19:52 ]
:mrgreen:
Po reaktywacji ścieżki .. wszystko działa :mrgreen: (oprócz żaróweczki, strasznie mała tam idzie)
W mojej b3 jest regulacja wysokości świateł ale od momentu nabycia nie działała.
Silniczki są ale jest utrudniony dostęp do nich.. moim zdaniem należy wymontować lampy.. a i pewnie grill też będzie przeszkadzał.. jest jakiś inny sposób aby dostać się do tych silniczków ?
Pytam bo znalazłem uszkodzenie w regulatorze.
Jestem w stanie to naprawić ale pytaniem jest co jeśli silniczki stanęły.. wtedy coś innego może się przepalić.. Ścieżka w regulatorze przepaliła się.. dodam że to gruba ścieżka..
Mam też pytanie, który bezpiecznik odpowiadać może za tę regulację ?
[ Dodano: 2011-07-09, 19:52 ]
:mrgreen:
Po reaktywacji ścieżki .. wszystko działa :mrgreen: (oprócz żaróweczki, strasznie mała tam idzie)
Witam jest tam żaróweczka 12V 1.0W żaróweczka do podświetlania paneli radiowych.
Teraz ja mam pytanie:P mam regulacje zasięgu lamp, mam w lampach silniczki nawet podpięte do wiązki, w aucie miałem nie podpięty regulator. Nigdzie nie widzę tej wiązki w kabinie. nie wiecie gdzie jej szukać albo jej łączenia? Nie mogę poszukać po kostkach bo w ogóle nie widzę kostki pod przełącznik poza kostką od przeciwmgielnych przednich pomocy. Szukałem na forum ale nigdzie nie ma informacji gdzie szukać wiązki od regulacji albo jej przyłącza w grodzi;// są informacje jak zrobić własną ale po co skoro do silniczków mam:P
Teraz ja mam pytanie:P mam regulacje zasięgu lamp, mam w lampach silniczki nawet podpięte do wiązki, w aucie miałem nie podpięty regulator. Nigdzie nie widzę tej wiązki w kabinie. nie wiecie gdzie jej szukać albo jej łączenia? Nie mogę poszukać po kostkach bo w ogóle nie widzę kostki pod przełącznik poza kostką od przeciwmgielnych przednich pomocy. Szukałem na forum ale nigdzie nie ma informacji gdzie szukać wiązki od regulacji albo jej przyłącza w grodzi;// są informacje jak zrobić własną ale po co skoro do silniczków mam:P
to ja sie podepne pod temat - otoz na wtyczkach jest napiecie, silniczki mi dzialaja, slychac jak brzecza, przycisk regulacji jest ok ( sprawdzany miernikiem) a mimo to wysokosc swiatel nie chce sie zmieniac a raczej opadac, tydzien temu swiatla byly ustawiane recznie, tyle ze przy wyciagnietym przycisku regulacji swiatel w ktorym wymienialem zarowke - dodam ze przed wyciagnieciem przycisku regulacji silniczki nie dzialaly wogole wiec nie wiem w jakiej pozycji byly zanim przestaly dzialac i kiedy przestaly dzialac (auto kupilem z niedzialajaca regulacj wysokosci), myslalem ze mam spalone wiec jakos temat olalem az do dzisiaj.
jakies pomysly w czym moze byc problem ?
jakies pomysly w czym moze byc problem ?
- hackthemilk
- Forum Audi 80