Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1.8 lpg]zalane wnetrze

MariuszŻory
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 1.8 lpg]zalane wnetrze

Post autor: MariuszŻory » 06 kwie 2010, 21:31

Koledzy od jakiegos czasu pojawiła mi sie na dywaniku od strony kierowcy woda ale dzisiaj była też mokra cała podsufitka posiadam szyberdach kanaliki odprowadzające udrożniałem metalową spreżyną prawie 2 metry weszło i dodam ze autko było kiedys zmielone po dachowaniu ale to było 7 lat temu i nigdy nie było problemu koledzy pomóżcie co robić prubowałem juz nawet zatkać te odprowadzenie wody ale nic nie pomogło co robic HELP rozwazam juz nawet aby zakleić szyber silikonem ....
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2010, 21:42 przez MariuszŻory, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
luk448
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk448 » 06 kwie 2010, 21:54

MariuszŻory, a może ta woda na dywaniku teraz cieknie do środka uszczelką czytaj gumową tulejką którą to linka od otwierania maski wchodzi do auta przy skrzynce z bezpiecznikami?Zerknij bo to częsta przypadłość.Jeśli nie to to być może z biegiem lat jakaś uszczelka już nie spełnia swojej roli i zaczęła puszczać wodę do środka.Podejrzewam że jeśli masz mokrą podsufitkę to winę za to może ponosić szyberdach.

MariuszŻory
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MariuszŻory » 06 kwie 2010, 22:04

nom jutro sprawdze tę uszczelke bo własnie sie doczytałem na forum ze to częsty problem no ale co z tą podsufitką :roll: a jesli chodzi o jakies doszczelnienie przedniej szyby jest mozliwe czy trzeba na nowo kleic kiedys jak mocno dojechałem karcherem to sie pojawiła kropla w srodku ale to od strony pasazera a ja mam wode pod dywanikiem kierowcy znaczy tam gdzie on powinien byc juz nie nadązyłem dywan ów wyciągać i zrobiłem drastyczny krok i go rozciałem ze teraz tylko od kierowcy wyciągam do suszenia ;/

Awatar użytkownika
ATLAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ATLAS » 06 kwie 2010, 22:13

luk448 pisze:a może ta woda na dywaniku teraz cieknie do środka uszczelką czytaj gumową tulejką którą to linka od otwierania maski wchodzi do auta przy skrzynce z bezpiecznikami?
Ja w wakacje ubiegłego roku puszczałem tamtędy plusa do wzmaka w bagażniku i zapomniałe zaślepić tej dziury. Nawet nie wiedziałem, że aż tyle wody potrafi wlecieć taką małą dziurką jednego deszczowego dnia...

Awatar użytkownika
luk448
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk448 » 06 kwie 2010, 22:33

ATLAS, oj może tamtędy nalecieć od groma wody.Od Soboty mam tam wielka dziurę pozatykaną czym się da.Czekam aż ASO w końcu sprowadzi mi tą tulejkę.Koszt niewielki bo 26,50 zł i będzie spokój na długi czas.Tulejka miała być na Sobotę,w Sobotę na Wtorek a dzisiaj ktoś pomyślał że jeszcze dostawy od Kulczyka nie było i rzekomo ma być na jutro.Mam nadzieje że będzie bo ostatnio jakieś deszczowe dni nad tą Warszawą. :-/

[ Dodano: 2010-04-06, 22:35 ]
Acha MariuszŻory, nazwij temat zgodnie z regulaminem bo poleci do kosza. :-/

punkroc
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: punkroc » 07 kwie 2010, 07:39

witajcie.
Mam ten sam problem. Na podłodze od strony kierowcy, a co za tym idzie - z tyłu za kierowcą - mam zalaną podłogę. Tylko po tej stronie. Po stronie pasażera - luzik, suchutko.
Dodam, że kilka dni temu z kolega osuszaliśmy to tak, że podłoga była jedynie lekko wilgotna. Parę dni u nas padało, dzisiaj rano wsiadam - znowu chlupie.
Jakieś pomysły?

Awatar użytkownika
luk448
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk448 » 07 kwie 2010, 07:43

punkroc, popatrz wyżej.Ja stawiam na tą gumową tulejkę.

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 07 kwie 2010, 10:01

Jeszcze jedna rzecz przez przez którą może się lać woda to przednia szyba. Czasem uszczelka potrafi puścić i będzie się lało.
https://audi80.pl/80-b4-problem-woda ... 151,15.htm

stanley8@
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: stanley8@ » 07 kwie 2010, 11:11

Ja mialem taka sama przypadlosc tylko ze powodem mojej byla odpieta rynienka ktora porusza sie razem z szyberdachem i odprowadza wode na boki z tylnej czesci!

Awatar użytkownika
tomek1982
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomek1982 » 07 kwie 2010, 17:00

MariuszŻory pisze:nom jutro sprawdze tę uszczelke bo własnie sie doczytałem na forum ze to częsty problem no ale co z tą podsufitką :roll: a jesli chodzi o jakies doszczelnienie przedniej szyby jest mozliwe czy trzeba na nowo kleic kiedys jak mocno dojechałem karcherem to sie pojawiła kropla w srodku ale to od strony pasazera a ja mam wode pod dywanikiem kierowcy znaczy tam gdzie on powinien byc juz nie nadązyłem dywan ów wyciągać i zrobiłem drastyczny krok i go rozciałem ze teraz tylko od kierowcy wyciągam do suszenia ;/
jezeli po myciu na myjni lub karcherem i w sroku krople sie pojawiaja to ostrzezenie ze bedzie wiecej cieklo szyba
ja u siebie rok po kupnie auta jezdzac na myjnie mialem krople puzniej juz ciurkiem plynelo a na koncu plynelo juz od deszczu wiec chial nei chcial musialem jechac by wycieli szybe dali nowa uszczelke i gites teraz

Awatar użytkownika
luk448
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk448 » 07 kwie 2010, 19:37

Dzisiaj odebrałem gumową tulejkę którą to właśnie linka od otwierania maski wchodzi do kabiny.Znajduje się ona tuż przy skrzynce z bezpiecznikami i wygląda tak:

Obrazek Obrazek

W ASO koszt tej tulejki to 26.50zł.Odbiór dnia następnego.Co do wymiany to trzeba odkręcić dźwignię od otwierania maski aby był lepszy dostęp.Potem zdjąć ostrożnie taką blaszkę która to przytrzymuje pancerz linki w jednej pozycji dzięki czemu gdy ciągniemy za dźwignię otwiera się maska.W dalszej kolejności musimy wyjąc koniec linki z dźwigni.Potem ciągniemy linkę od strony maski i wychodzi ona na powierzchnię.Zdejmujemy starą tulejkę-moja była cała porwana-wkładamy nową na linkę,potem wciskamy nową tulejkę palcami w otwór w podszybiu.W tulejce jest specjalny rowek na to.Jak ktoś chce to może jeszcze to maznąć jakimś silikonem.I skręcamy wszystko w odwrotnej kolejności.Całość zajęła mi 20 minut papierosem w ręku i nawet nie zdążyłem zrobić zdjęć dlatego też taki mały opis zamieszczam tu a nie w dziale "warsztat".To tak po krótce :mrgreen: i jeden powód mokrych dywaników w aucie zlikwidowany.

MariuszŻory
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MariuszŻory » 08 kwie 2010, 21:41

witam koledzy u mnie tulejka jest ok wczoraj objechałem szybe i szyber dach klejem do szyb teraz czekam na deszcz i obserwacje

Awatar użytkownika
luk448
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk448 » 08 kwie 2010, 21:43

MariuszŻory, to zostaje Ci uszczelka szyby oraz szyber.Być może ale to mało prawdopodobne może masz gdzieś dziurkę pod spodem autka?Brak jakiejś gumowej zaślepki itp.To też warto sprawdzić.

MariuszŻory
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MariuszŻory » 08 kwie 2010, 22:24

dziur nie ma bo sprawdzałem na podnosniku podwozie prawie jak nowe nie poodzierane wszystko ładnie pokryte kauczukiem a nawet gdyby to chyba podsufitka by nie była mokra :P ja mysle ze cos jest w dachu nie hallo no w końcu autko było po przeszczepie dachu moze jakies spawy pusciły czy cós w kazdym bądz razie szyber zaklejony zobaczymy co bedzie jak nie pomoze to jade szybe wkleic od nowa wyciąć i ładnie wkleić :)

Awatar użytkownika
luk448
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk448 » 08 kwie 2010, 22:52

MariuszŻory, pisząc o dziurach w podwoziu miałem na myśli mokrą wykładzinę a nie podsufitkę. :mrgreen: Podejrzewam że przyczyną może być szczep dachu jak twierdzisz.Rozbierz troszkę wnętrze,zamknij się w aucie a druga osoba niech leje wodę.Może coś wykryjesz.Często jest tak że gołym okiem nic nie widać a jednak woda znajdzie ujście.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl