Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audio w b3

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
mefisto
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Audio w b3

Post autor: mefisto » 07 maja 2007, 12:40

Witam wszystkich.Okolo 2 miesiace temu stalem sie posiadaczem pieknej Audicy.Kupilem fajne radyjko i teraz chce kupic glosniki tylko problem w tym ze nie mam pojecia jaki rozmiar.Prosze powiedzcie mi jakies srednicy mam kupic glosniki 13??Czy 16?? Nie wiem czy ma to jakies znaczenie ale glosniki beda firmy JBL.Jezeli ktosby mogl odpowiedziec na gg to bylbym wdzieczny (moje gg 7023303) na forum tez moze byc.prosze o szybka odpowiedz go glosniczki chcialbym kupic juz dzis.Audi b3 rok produkcji 1988
Pozdrawiam
MEFISTO
Ostatnio zmieniony 16 gru 2011, 15:09 przez mefisto, łącznie zmieniany 1 raz.

Damian1406
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Re: Głośniki do audi b3

Post autor: Damian1406 » 07 maja 2007, 13:19

mefisto pisze:Witam wszystkich.Okolo 2 miesiace temu stalem sie posiadaczem pieknej Audicy.Kupilem fajne radyjko i teraz chce kupic glosniki tylko problem w tym ze nie mam pojecia jaki rozmiar.Prosze powiedzcie mi jakies srednicy mam kupic glosniki 13??Czy 16?? Nie wiem czy ma to jakies znaczenie ale glosniki beda firmy JBL.Jezeli ktosby mogl odpowiedziec na gg to bylbym wdzieczny (moje gg 7023303) na forum tez moze byc.prosze o szybka odpowiedz go glosniczki chcialbym kupic juz dzis.Audi b3 rok produkcji 1988
Pozdrawiam
MEFISTO
W tylną półę wejdą spokojnie 16, ja mam zamontowane w mojej B3, na przód wejdą ci 10 i głębokość 6. Na tył głębokości nie pamiętam.

kolczyx
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Tomasz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH+lpg
Kontakt:

Post autor: kolczyx » 07 maja 2007, 14:17

z przodu 10 a na tyl spokojnie morzesz wlorzyc 16 tak jak napisal kolega u mojego ojca tak wlasnie jest ze ma w tylnej pólce dwie 16 i jeszcze dodatkowo brejdak mu wsadzil 10 :mrgreen:

Awatar użytkownika
czester-11
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: czester-11 » 07 maja 2007, 14:22

ale jaka masz pulke z tylu z takimi bezsensowny nierównoscimi?? bo jak tak a raczej tak jest w b3 to bedziesz musial na wieksze glosniki gziury ciac a to tez lipa bo bedzie wystawal kawal dziory miedzy glosnikiem a polka. najlepiej w standardowym wymiarze wsadzic.

mefisto
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Re: Głośniki do audi b3

Post autor: mefisto » 07 maja 2007, 16:19

Dzieki wszystkim za odpowiedzi.Glosniki juz zamowilem,w piatek bedzie wszystko zrobione.Jeszcze raz dzieki
Pozdrawiam
MEFISTO ;-)

maccwac
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: maccwac » 08 cze 2007, 17:36

czester-11 pisze:ale jaka masz pulke z tylu z takimi bezsensowny nierównoscimi?? bo jak tak a raczej tak jest w b3 to bedziesz musial na wieksze glosniki gziury ciac a to tez lipa bo bedzie wystawal kawal dziory miedzy glosnikiem a polka. najlepiej w standardowym wymiarze wsadzic.
...wlasnie, sprawa sie tyczy tych ierownosci na polce. mam zamiar kupic radio (stare ukradli) zdecydowalem sie juz na tego zachwalanego Pioneer 2900. i teraz problem.
powiedzieli mi w sklepie ze glosniki na tylna polke musze byc zabudowane
, najlepiej w jakas skrzynke. ze nie moze byc przeswitow miedzy glonikiem a polka, a niestety te nierownosci powoduja to ze te przeswity sa. ze glosnik nie bedzie dobrze gral itp itd.
zastanawiam sie teraz czy kupowac nowe glosniki (stare raczej lipa) czy zatapicerowac dziury w polce i muzyki sluchac na przednich 10tkach. ale pioneer 2900 i przednie male glosniki - czy tak mozna?

pozdrawiam

Awatar użytkownika
czester-11
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: czester-11 » 12 cze 2007, 10:06

wsadz sobie w tyl w normalnym wymiarze, bez ciecia ja mam blaupunkta idealnie pasuje, zeby nie wybulac kasy bo bez sensu i tak glos taki sobie jest z polki , lepiej w tylne dzrwi zainwestuj,

[ Dodano: 2007-06-12, 10:06 ]
na sam przod to lipa jak w maluchu jakims

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 12 cze 2007, 13:29

maccwac pisze:
czester-11 pisze:ale jaka masz pulke z tylu z takimi bezsensowny nierównoscimi?? bo jak tak a raczej tak jest w b3 to bedziesz musial na wieksze glosniki gziury ciac a to tez lipa bo bedzie wystawal kawal dziory miedzy glosnikiem a polka. najlepiej w standardowym wymiarze wsadzic.
...wlasnie, sprawa sie tyczy tych ierownosci na polce. mam zamiar kupic radio (stare ukradli) zdecydowalem sie juz na tego zachwalanego Pioneer 2900. i teraz problem.
, najlepiej w jakas skrzynke. ze nie moze byc przeswitow miedzy glonikiem a polka, a niestety te nierownosci powoduja to ze te przeswity sa. ze glosnik nie bedzie dobrze gral itp itd.
zastanawiam sie teraz czy kupowac nowe glosniki (stare raczej lipa) czy zatapicerowac dziury w polce i muzyki sluchac na przednich 10tkach. ale pioneer 2900 i przednie male glosniki - czy tak mozna?

pozdrawiam
J ci powiem kolego tak:
Mam B3 i na tej jak piszecie bezsensownie pofałdowanej półce mam w fabrycznych miejscach założone 2x165mm Phonocar'y. Żeby je zamontować dookoła musiałem odciąć 5mm półki (bardzo łatwo idzie to zrobić nożykiem do tapet) i gra to bynajmniej ładnie. Ktoś kto ci powiedział że głośniki muszą być zabudowane w skrzynce widocznie mało wiedział o CarAudio... Głośniki tak zamontowane będą grały trochę lepiej ale zamontowane tak jak są te fabryczne bez "skrzynki" grają też bardzo ładnie - głośno i dają ładny basik. Oczywiście wszystko zależy jeszcze od samego głośnika a dokładniej mówiąc od jego skuteczności i pasma przenoszenia.
Zamontuj głośniki tak jak ci mówię a napewno nie pożałujesz!

[ Dodano: 2007-06-12, 13:32 ]
maccwac pisze:

pozdrawiam
Ja ci powiem kolego tak:
Mam B3 i na tej jak piszecie bezsensownie pofałdowanej półce mam w fabrycznych miejscach założone 2x165mm Phonocar'y. Żeby je zamontować dookoła musiałem odciąć 5mm półki (bardzo łatwo idzie to zrobić nożykiem do tapet) i gra to bynajmniej ładnie. Ktoś kto ci powiedział że głośniki muszą być zabudowane w skrzynce widocznie mało wiedział o CarAudio... Głośniki tak zamontowane będą grały trochę lepiej ale zamontowane tak jak są te fabryczne bez "skrzynki" grają też bardzo ładnie - głośno i dają ładny basik. Oczywiście wszystko zależy jeszcze od samego głośnika a dokładniej mówiąc od jego skuteczności i pasma przenoszenia.
Zamontuj głośniki tak jak ci mówię a napewno nie pożałujesz!

maccwac
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: maccwac » 16 cze 2007, 10:26

Dzieki za informacje. zabieram sie do roboty. wyjalem juz 2 stare wielkie i niedzialajace glosniki. okazalo sie ze ktos wywalilw polce spora dziure oraz powyginal blache tak ze pilka do koszykowki przez nia spokojnie przeleci. trzeba to zalatac, otapicerowac etc.....

Zablokowany

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl