Witam wszystkich.Okolo 2 miesiace temu stalem sie posiadaczem pieknej Audicy.Kupilem fajne radyjko i teraz chce kupic glosniki tylko problem w tym ze nie mam pojecia jaki rozmiar.Prosze powiedzcie mi jakies srednicy mam kupic glosniki 13??Czy 16?? Nie wiem czy ma to jakies znaczenie ale glosniki beda firmy JBL.Jezeli ktosby mogl odpowiedziec na gg to bylbym wdzieczny (moje gg 7023303) na forum tez moze byc.prosze o szybka odpowiedz go glosniczki chcialbym kupic juz dzis.Audi b3 rok produkcji 1988
Pozdrawiam
MEFISTO
Audio w b3
Audio w b3
Ostatnio zmieniony 16 gru 2011, 15:09 przez mefisto, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Re: Głośniki do audi b3
W tylną półę wejdą spokojnie 16, ja mam zamontowane w mojej B3, na przód wejdą ci 10 i głębokość 6. Na tył głębokości nie pamiętam.mefisto pisze:Witam wszystkich.Okolo 2 miesiace temu stalem sie posiadaczem pieknej Audicy.Kupilem fajne radyjko i teraz chce kupic glosniki tylko problem w tym ze nie mam pojecia jaki rozmiar.Prosze powiedzcie mi jakies srednicy mam kupic glosniki 13??Czy 16?? Nie wiem czy ma to jakies znaczenie ale glosniki beda firmy JBL.Jezeli ktosby mogl odpowiedziec na gg to bylbym wdzieczny (moje gg 7023303) na forum tez moze byc.prosze o szybka odpowiedz go glosniczki chcialbym kupic juz dzis.Audi b3 rok produkcji 1988
Pozdrawiam
MEFISTO
- czester-11
- Forum Audi 80
Re: Głośniki do audi b3
Dzieki wszystkim za odpowiedzi.Glosniki juz zamowilem,w piatek bedzie wszystko zrobione.Jeszcze raz dzieki
Pozdrawiam
MEFISTO
Pozdrawiam
MEFISTO
...wlasnie, sprawa sie tyczy tych ierownosci na polce. mam zamiar kupic radio (stare ukradli) zdecydowalem sie juz na tego zachwalanego Pioneer 2900. i teraz problem.czester-11 pisze:ale jaka masz pulke z tylu z takimi bezsensowny nierównoscimi?? bo jak tak a raczej tak jest w b3 to bedziesz musial na wieksze glosniki gziury ciac a to tez lipa bo bedzie wystawal kawal dziory miedzy glosnikiem a polka. najlepiej w standardowym wymiarze wsadzic.
powiedzieli mi w sklepie ze glosniki na tylna polke musze byc zabudowane
, najlepiej w jakas skrzynke. ze nie moze byc przeswitow miedzy glonikiem a polka, a niestety te nierownosci powoduja to ze te przeswity sa. ze glosnik nie bedzie dobrze gral itp itd.
zastanawiam sie teraz czy kupowac nowe glosniki (stare raczej lipa) czy zatapicerowac dziury w polce i muzyki sluchac na przednich 10tkach. ale pioneer 2900 i przednie male glosniki - czy tak mozna?
pozdrawiam
- czester-11
- Forum Audi 80
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
J ci powiem kolego tak:maccwac pisze:...wlasnie, sprawa sie tyczy tych ierownosci na polce. mam zamiar kupic radio (stare ukradli) zdecydowalem sie juz na tego zachwalanego Pioneer 2900. i teraz problem.czester-11 pisze:ale jaka masz pulke z tylu z takimi bezsensowny nierównoscimi?? bo jak tak a raczej tak jest w b3 to bedziesz musial na wieksze glosniki gziury ciac a to tez lipa bo bedzie wystawal kawal dziory miedzy glosnikiem a polka. najlepiej w standardowym wymiarze wsadzic.
, najlepiej w jakas skrzynke. ze nie moze byc przeswitow miedzy glonikiem a polka, a niestety te nierownosci powoduja to ze te przeswity sa. ze glosnik nie bedzie dobrze gral itp itd.
zastanawiam sie teraz czy kupowac nowe glosniki (stare raczej lipa) czy zatapicerowac dziury w polce i muzyki sluchac na przednich 10tkach. ale pioneer 2900 i przednie male glosniki - czy tak mozna?
pozdrawiam
Mam B3 i na tej jak piszecie bezsensownie pofałdowanej półce mam w fabrycznych miejscach założone 2x165mm Phonocar'y. Żeby je zamontować dookoła musiałem odciąć 5mm półki (bardzo łatwo idzie to zrobić nożykiem do tapet) i gra to bynajmniej ładnie. Ktoś kto ci powiedział że głośniki muszą być zabudowane w skrzynce widocznie mało wiedział o CarAudio... Głośniki tak zamontowane będą grały trochę lepiej ale zamontowane tak jak są te fabryczne bez "skrzynki" grają też bardzo ładnie - głośno i dają ładny basik. Oczywiście wszystko zależy jeszcze od samego głośnika a dokładniej mówiąc od jego skuteczności i pasma przenoszenia.
Zamontuj głośniki tak jak ci mówię a napewno nie pożałujesz!
[ Dodano: 2007-06-12, 13:32 ]
Ja ci powiem kolego tak:maccwac pisze:...wlasnie, sprawa sie tyczy tych ierownosci na polce. mam zamiar kupic radio (stare ukradli) zdecydowalem sie juz na tego zachwalanego Pioneer 2900. i teraz problem.czester-11 pisze:ale jaka masz pulke z tylu z takimi bezsensowny nierównoscimi?? bo jak tak a raczej tak jest w b3 to bedziesz musial na wieksze glosniki gziury ciac a to tez lipa bo bedzie wystawal kawal dziory miedzy glosnikiem a polka. najlepiej w standardowym wymiarze wsadzic.
pozdrawiam
Mam B3 i na tej jak piszecie bezsensownie pofałdowanej półce mam w fabrycznych miejscach założone 2x165mm Phonocar'y. Żeby je zamontować dookoła musiałem odciąć 5mm półki (bardzo łatwo idzie to zrobić nożykiem do tapet) i gra to bynajmniej ładnie. Ktoś kto ci powiedział że głośniki muszą być zabudowane w skrzynce widocznie mało wiedział o CarAudio... Głośniki tak zamontowane będą grały trochę lepiej ale zamontowane tak jak są te fabryczne bez "skrzynki" grają też bardzo ładnie - głośno i dają ładny basik. Oczywiście wszystko zależy jeszcze od samego głośnika a dokładniej mówiąc od jego skuteczności i pasma przenoszenia.
Zamontuj głośniki tak jak ci mówię a napewno nie pożałujesz!