Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4 1.9tdi 1z]problem z czujnikiem i wskaźnikiem temperatury

gumis99
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gumis99 » 10 kwie 2010, 17:20

Hey moze odrzeje kotleta bo mam podobny problem:/
kupilem 1z'a i mial na blacie 70st:/ non stop wiec kupilem ten niebieski czujnik, okazalo sie ze musze kupic ten szary 3pinowy za silnikiem i po jego wymianie zrobil mi sie jakis cyrk:/ na blacie teraz mi sie silnik grzeje bo leci powyzej 90st (myslalem ze licznik ale mam dwa i na obu jest to samo:/) ....wczoraj sprawdzilem i przy ok 92st na blacie na vagu pokazuje 037 czy jakies 130st, czujnik jest nowka mam go wymienic na nowy czy gdzies jeszcze moze byc problem?

Awatar użytkownika
Puca999
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Puca999 » 27 kwie 2010, 11:36

Witam. Od tygodnia jestem posiadaczem Audi 80 B3, 88r. Silnik 1.8 na gaźniku, z gazem.

Przy kupnie auta nie działał wskaźnik temperatury cieczy chłodzącej. Poprzedni właściciel powiedział, że ten wskaźnik przez jakiś czas działał w ten sposób, że wskazywał normalnie, opadał, jak się go puknęło to się podnosił, jednak po pewnym czasie przestał się podnosić. Wskaźnik poziomu paliwa pokazuje dobrze. Zatem to może być wina wskaźnika temperatury czy może jakiegoś czujnika?
Czytałem, że czujnik od wskaźnika jest szary i 3 pinowy, jednak u mnie wszystkie czujniki są 2 pinowe. Zarówno ten jeden samotny przy chłodnicy jak i trzy czujniki na króćcu przy samym silniku. 2 pinowy- 2 kable, 3 pinowy- 3 kable, tak ?

Zrobiłem fotki tych czujników. Proszę wskazcie mi, który odpowiada za wskaźnik temperatury.

http://www.fotosik.pl/pok...a2ae169af1.html
http://www.fotosik.pl/pok...d5c56aab38.html

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl