[B3/B4] podgrzewane spryskiwacze
[B3/B4] podgrzewane spryskiwacze
mam podgrzewane spryskiwacze tylko sa odlaczone wisi kostka z maski,
gdzie to podlaczyc czy to ma grzac caly czas czy tylko jak sie spryskuje szybe
gdzie to podlaczyc czy to ma grzac caly czas czy tylko jak sie spryskuje szybe
Ostatnio zmieniony 16 cze 2007, 23:56 przez silentfox, łącznie zmieniany 1 raz.
na schematach niemoge znalez
mi chodz gdzie to jest orginalnie podlaczone bo spryski sa orginalie w tym modelu tylko niewiem dlaczego sa odlaczone
wisi kostka z maski
ew moge to podlaczyc po swojemu no ale musze wiedziec kiedy to ma grzac bo jest juz kilka teori
znalazlem na catvag ale tez nima wyszczegolnione
mi chodz gdzie to jest orginalnie podlaczone bo spryski sa orginalie w tym modelu tylko niewiem dlaczego sa odlaczone
wisi kostka z maski
ew moge to podlaczyc po swojemu no ale musze wiedziec kiedy to ma grzac bo jest juz kilka teori
znalazlem na catvag ale tez nima wyszczegolnione
NIEczarekj pisze:Poszukaj na schemacie, ale wydaje mi się, że podgrzewanie dysz działa razem z ogrzewaniem tylnej szyby.
Z tego co wywnioskowałem po schematach to albo grzeją cały czas po włączeniu zapłonu, albo po włączeniu wycieraczek/spryskiwacza.
Powinny być podłoczane gdzieś przy silniku wycieraczek i skrzynce bezpiecznikow.
kurcze zrobie fotke tej wtyczki
bo niepisalem kolo bezpiecznikow mialem taki dlugi kabel i tam byla wtyczka tak ze by mogla byc do tych spryskiwaczy a potem sie kabel ciagnal ok 1.5 metra bo niby kiedys niemiec podlaczal tam radiotelefon
czy jak podlacze razem z pomka to czy sie plyn zdazy nagrzac a jak bedzie grzac caly czas to czy sie nieprzepali
bo niepisalem kolo bezpiecznikow mialem taki dlugi kabel i tam byla wtyczka tak ze by mogla byc do tych spryskiwaczy a potem sie kabel ciagnal ok 1.5 metra bo niby kiedys niemiec podlaczal tam radiotelefon
czy jak podlacze razem z pomka to czy sie plyn zdazy nagrzac a jak bedzie grzac caly czas to czy sie nieprzepali
to wiem ze tylko spryski tylko jak sa nieuzywane np w lecie to sie grzeja czy maja jakis termostat chodzi mi czy sie nieprzepala
i czy jest obojetne jak z polaryzacja podlaczenia chyba to niema znaczenia pewnie jest tak kawalek drutu oprowego ktory sie nagrzewa
podobnie jest w suszarce do wlsow powietrze odbiera cieplo z grzalek tu pewnie odbiera cieplo plyn a zatkaj suszarke to sie spali
a gdzie potem dostane takie spryski pewnie nigdzie
i czy jest obojetne jak z polaryzacja podlaczenia chyba to niema znaczenia pewnie jest tak kawalek drutu oprowego ktory sie nagrzewa
podobnie jest w suszarce do wlsow powietrze odbiera cieplo z grzalek tu pewnie odbiera cieplo plyn a zatkaj suszarke to sie spali
a gdzie potem dostane takie spryski pewnie nigdzie
Musisz sie uzbroic w cierpliwosc bo dopiero w weekend bede mial chwile zeby to obczaic dokladniesilentfox pisze:zgeredek bylbym ci bardzo wdzieczny bo niechce niczego skopac a niestac mnie na proby za
60-80 zl za szt
zrob prosze fotki i sprawdz czy gdzeja caly czas a moze maja jakis bimetal i grzeja tylko w zimie