Witam. w mojej audi jest licznik bez obrotomierza tylko zegarek. szakalem trochę po forach i są rożne zdania oraz opinie rożnych użytkowników.Znalazłem temat w którym posiadacz audi 80 ma założony licznik z a6 z flisem lecz nie moglem nic znaleźć na temat o liczniku z audi a4 b5.
I moje pytanie tyczy się czy jest możliwość założenia takiego licznika i czy pasowały by kostki czy jednak nie za bardzo?Chodzi mi o kostki czy są takie same czy się różnią i układ pinów chodzi mi o zwykły licznik bez fis'a
Dziękuje wszystkim zainteresowanym za pomoc i wskazówki
[B3, B4] licznik audi 80 b3 -> na licznik audi a4 b5
[B3, B4] licznik audi 80 b3 -> na licznik audi a4 b5
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2010, 17:50 przez fifinio11, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Widziałeś tą stronę: http://www.frogs.pl/content/view/41/37/
U nas na forum też było o trochę o takiej przekładce
U nas na forum też było o trochę o takiej przekładce
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Podłączenie licznika z FISem a bez FISa jest w 99% takie same prócz kabla z sygnałem spalania z ECU.
[ Dodano: 2010-04-10, 17:59 ]
Z tego co pamiętam to kostki pasują plug&play tylko nie będzie działał wskaźnik poziomu paliwa i jeszcze jakieś kontrolki ale to jest wypisane na stronie którą podałem wcześniej.
[ Dodano: 2010-04-10, 17:59 ]
Z tego co pamiętam to kostki pasują plug&play tylko nie będzie działał wskaźnik poziomu paliwa i jeszcze jakieś kontrolki ale to jest wypisane na stronie którą podałem wcześniej.