[80 B4 2.0]brak linki z jednej strony a działanie hamulca
[80 B4 2.0]brak linki z jednej strony a działanie hamulca
koledzy mam drobne pytanko otóż nie miałem hamulca ręcznego na prawym kole , więc wszedłem do kanału i zaglądnałem pod auto i mianowicie okazało się: po demontażu linki że jest ona w kiepskim stanie i przez nią nie działał ręczny więc muszę zakupić nową ,i tu wiąże się moje pytanie czy mogę teraz jeździć bez linki? czy jej brak nie ma wpływu na hamulec nożny? bo dzisiaj jest sobota i raczej nie kupie nowej:( czekam na odpowiedxi bo jutro pzrede mną trasa pozdro
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2010, 16:32 przez andre1987, łącznie zmieniany 2 razy.
wiem o tym że jest to wtedy uznawane jako pojazd niesprawny ale dzisiaj już nie kupie linki ale w poniedziałek z samego rana oczywiście zamontuje ją tylko chciałem mieć pewność że nic się nie stanie bo znajomy mi kiedyś odpowiadał że jak on zdjął linke w polonezie to nie hamowało mu auto nożnym , i mówił że brak linki spowodował że hamulec nożny nie działał prawidłowo tak że nie wiem
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
no ja też jak kupiłem auto to nie było ręcznego poźniej sam sie wkurzyłem i mocno pociągnąłem za dźwignie od ręcznego i pozrywałem linki i jeździłem tak przez ok miesiąc. Ale później zrobiłem ręczny bo musiałem na badania techniczne jechać. (przy wymianie linek wymieniłem również szczęki bo z okładzin pył został)