[B4 AAH] Most/Dyfernecjał - czy pasuja?
[B4 AAH] Most/Dyfernecjał - czy pasuja?
Witam.
Orientuje sie ktos moze czy tylni most/dyferencjal z Audi A6 2.8 z 2000r lub z Audi A6 2.8 1996r bedzie pasował do Audi 80 b4 2.8?
Orientuje sie ktos moze czy tylni most/dyferencjal z Audi A6 2.8 z 2000r lub z Audi A6 2.8 1996r bedzie pasował do Audi 80 b4 2.8?
Musisz sie dowiedziec sie jakie masz przelozenie glowne w skrzyni pod ktora chcesz podpiac tylny most i to sie musi zgadzac, druga kwestia dlugosc i sposob mocowania do podwozia, nie mam ETKI tutaj w pracy wiec ci nie sprawdze ale wydaje mi sie ze bedzie inne i nawet jesli przelozenie sie zgadza to nie bedzie pasował technicznie.
Mocowanie na bank jest inne, lapy z b4 tez nie da sie chyba przykrecic. Długość: ten z 96 jest taki sam jak w 100 wiec jest za długi, z 2000 nie jestem pewny, ale wydaje mi sie ze jest dluzszy. Kilka z nich ma przelozenie 37/9 (najpopularniejsze w 80-tkach), ale nie widzialem nigdzie mechanizmu blokady - samoblokujący tez raczej nie jest wiec jesli cudem udaloby sie zalozyc to zostalby otwarty naped. A tak przy okazji etke on-line mozna znalezc na www.vagcat.com .
-
- Forum Audi 80