[b4/b3] Tempomat w b3 ?
[b4/b3] Tempomat w b3 ?
Witam
Czy ktoś podjął się założenia tempomatu z BC od b4 , czy dało by się w ogóle . Bo BC widziałem w b3 ale tempomatu nie (choć na allegro widziałem 2 z tempomatem ale ile jest w tym prawdy)
Pozdrawiam
Czy ktoś podjął się założenia tempomatu z BC od b4 , czy dało by się w ogóle . Bo BC widziałem w b3 ale tempomatu nie (choć na allegro widziałem 2 z tempomatem ale ile jest w tym prawdy)
Pozdrawiam
no to sprawa wyjaśniona więc do mojej audiczki powędruje też tempomacik <ok>
najgorsze jest jedno skąd ja wezme tyle rzeczy bo nawet z wielu złomowiski nie zdołam zebrać :mrgreen:
ale mam wrazie czego wasze forum i dzięki waszym radom i jakimś reklamówkami o częciach do audioli to jestem spokojny <hura>
najgorsze jest jedno skąd ja wezme tyle rzeczy bo nawet z wielu złomowiski nie zdołam zebrać :mrgreen:
ale mam wrazie czego wasze forum i dzięki waszym radom i jakimś reklamówkami o częciach do audioli to jestem spokojny <hura>
Panowie można prosić o jakieś schematy elektryczne na których jest tempomat
Wszystkie linki na forum ze schematami nie działają
Ja kupic tempomat od Audi V8 - właściciel powiedził że będzie pasić ( sterownik, grócha, manetka, i zawór co prawda tylko jeden ale może Dred mnie poratuje drugim )
Do mojego B3 silnik 6A i muszę to jakoś ogarnąć a w mojej książce nie ma tempomatu
Może jakieś linki
Dzięki za pomoc
Wyczytałem że trzeba podać typ tempomatu - jak tylko dojdzie to zaraz dam na forum
Wszystkie linki na forum ze schematami nie działają
Ja kupic tempomat od Audi V8 - właściciel powiedził że będzie pasić ( sterownik, grócha, manetka, i zawór co prawda tylko jeden ale może Dred mnie poratuje drugim )
Do mojego B3 silnik 6A i muszę to jakoś ogarnąć a w mojej książce nie ma tempomatu
Może jakieś linki
Dzięki za pomoc
Wyczytałem że trzeba podać typ tempomatu - jak tylko dojdzie to zaraz dam na forum
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
Ka1230, no pewnie że się da. Wystarczy możliwość podpięcia się po przepustnicę obok linki od pedału gazu.
Kupić byś musiał zestaw jak na tej aukcji: http://archi.inosak.org/imgdb/item983416625_1.html
Czyli:
1. Siłownik podciśnieniowy (on dodaje gazu)
2. Sterownik tempomatu (ten komputerek)
3. Manetkę na kierownicę (ją można zastąpić dowolnymi przyciskami)
4. Czujnik wciśnięcia sprzęgła, wie wiem czy nie idzie taki sam jak świateł stopu.
Kupić byś musiał zestaw jak na tej aukcji: http://archi.inosak.org/imgdb/item983416625_1.html
Czyli:
1. Siłownik podciśnieniowy (on dodaje gazu)
2. Sterownik tempomatu (ten komputerek)
3. Manetkę na kierownicę (ją można zastąpić dowolnymi przyciskami)
4. Czujnik wciśnięcia sprzęgła, wie wiem czy nie idzie taki sam jak świateł stopu.
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2010, 17:24 przez Audi 80 Polska, łącznie zmieniany 2 razy.
aldi, a czy to co jest wystawione na tej aukcji to jest komplet??czy trzeba jeszcze cos do kupic,i jeszcze jedno pytanie "Wystarczy możliwość podpięcia się po przepustnicę obok linki od pedału gazu." a ja mam taka mozlowosc w oryginale czy musze przerabiac?? I najwazniejsze gdzie na slasku znajde kogos z glowa kto bedzie potrafil to wszystko poskladac do kupy i zeby dzialalo bo ja nie bardzo sie oriettuje w temacie
-
- Forum Audi 80
syniu89, napisz do mnie na gg albo zostaw wiadomosc z swoim problemem to ci odpisze
[ Dodano: 2010-04-13, 17:43 ]
aldi, a ten czujnik wcisniecia sprzegla mozna zastapic np czujnikiem taki jak jest od hamulca?
[ Dodano: 2010-04-13, 17:44 ]
aldi, a ten czujnik wcisniecia sprzegla mozna zastapic np czujnikiem taki jak jest od hamulca? I nie napisales gdzie taki cos poskladaja mi w calosc!
[ Dodano: 2010-04-13, 17:43 ]
aldi, a ten czujnik wcisniecia sprzegla mozna zastapic np czujnikiem taki jak jest od hamulca?
[ Dodano: 2010-04-13, 17:44 ]
aldi, a ten czujnik wcisniecia sprzegla mozna zastapic np czujnikiem taki jak jest od hamulca? I nie napisales gdzie taki cos poskladaja mi w calosc!
-
- Forum Audi 80
Ziemor, a te schematy które są nie wystarczą masz inne kable? Ja kupiłem tempomat z takim samym komputerkiem...
Ja jeszcze dodam że te czujniki przy pedałach są jednocześnie zaworkami odpowietrzającymi dla tej gruchy i powinie być do nich podłączone wężyki podciśnieniowe.
Jestem ciekaw czy będzie działać jak dam zwykły czujnik, może jeszcze ta pompka posiada taką funkcję bo będę miał tempomat z automata (jeden czujnik). Jeśli trzeba będzie obrobię jakąś starą pompkę centralnego zamka z zaworu elektro-pneumatycznego i on elektrycznie będzie odpowietrzał.
Ja jeszcze dodam że te czujniki przy pedałach są jednocześnie zaworkami odpowietrzającymi dla tej gruchy i powinie być do nich podłączone wężyki podciśnieniowe.
Jestem ciekaw czy będzie działać jak dam zwykły czujnik, może jeszcze ta pompka posiada taką funkcję bo będę miał tempomat z automata (jeden czujnik). Jeśli trzeba będzie obrobię jakąś starą pompkę centralnego zamka z zaworu elektro-pneumatycznego i on elektrycznie będzie odpowietrzał.