[80 B3 JV 1.8 90 KM] wskazowka od paliwa nie podnosi sie
[80 B3 JV 1.8 90 KM] wskazowka od paliwa nie podnosi sie
witam mam pytanie.
Jak sprawdzic czy mam zepsuta pompe paliwa?
Jak kupilem audi zatankowalem wskazowka paliwa podnosila sie, nastepnie po czasie od czasu do czasu tak jakby cos nie laczylo a teraz wcale sie nie podnosi.
Jak sprawdzic czy mam zepsuta pompe paliwa?
Jak kupilem audi zatankowalem wskazowka paliwa podnosila sie, nastepnie po czasie od czasu do czasu tak jakby cos nie laczylo a teraz wcale sie nie podnosi.
Ostatnio zmieniony 29 sty 2013, 11:21 przez Soniak87, łącznie zmieniany 1 raz.
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
Jesli ci jeździ na PB to pompa działaSoniak87 pisze:Jak sprawdzic czy mam zepsuta pompe paliwa?

Rozkręć licznik i sprawdź luty przy wskaźniku,Jeśli trzeba dokręć śróbki które go trzymają na płytce.Jesli nie pomorze to możliwe że masz uszkodzony pływak w zbiorniku lub przewody ale to się rzadko zdarza
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
chodzi mi o same ringi bo ja jak zalozylem moje to mi ocieraly dolna wypustka od wskazowki i temperature poazywalo max 55st, a paliwa nie wiecej jak 1/4 baku chyba ze wlasnie sie postukalo po szybce...Afdi87 pisze:Zmienialem obudowe zegarów, ale potencjometra nie ruszalemkolczat pisze:a zakladales ringi do zegarow?
Ja tez mam ringi, ale nic mi nie ocieraja (chyba)chodzi mi o same ringi bo ja jak zalozylem moje to mi ocieraly dolna wypustka od wskazowki i temperature poazywalo max 55st, a paliwa nie wiecej jak 1/4 baku chyba ze wlasnie sie postukalo po szybce...

Witam, ja również mam problem z wskażnikiem paliwa, i od razu odpowiem że wskażnik temperatury pokazuje dobrze, z tym że wskażnik paliwa przy załaczeniu zapłonu idzie na maxa do końca i tak stoi cały czas, podczas jazdy czy na postoju, pomyślałem że najpierw będzie jak zajrzę do pływaka. I tu jest problem , gdzie ten pływak sie znajduje?? , szukałem pod siedzeniem tylnej kanapy , niby powinienem natknąć się na jakieś srubki jak mi mówili ale nic takiego nie znalazłem ,tylko blache i kilka kabli, żadnego śladu . Przyznam się ze auto mam od niedawna. model Audi 80 B3 1,8S rok prod 1991/1996 składak. Bardzo proszę o pomoc w dostaniu sie w sposób humanitarny do tego pływaka.???
Zbiornik paliwa jest w bagazniku,odslon tapicerke taka piankowa i po prawej stronie jest plywak zeby go wyjac nalezy przekrecic go w prawo lub lewo(nie pamietam juz)i do gory,powinien wyjsc.Ja z wyjeciem swego nie mialem problemu,popatrz wtyczke(kable)przy plywaku moze cos jest nie tak z masa.
Pozdr
Pozdr