Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1.8 90 km.] Parę sporych problemów .. pomocy

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
krejzol46
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 1.8 90 km.] Parę sporych problemów .. pomocy

Post autor: krejzol46 » 14 kwie 2010, 15:26

Witam wszystkich użytkowników. Kupiłem sobie audi 80 1.8 90 km z 89 roku i mam z nim troszkę problemów dużych jak dla mnie i chciałbym się z tym uporać jakoś w czasie bo normalnie jeździć się nie da. Oto problemy

Po 1- Autko jak jest zimne to bardzo ciężko zapala jak odpali to zaraz zgaśnie i chyba 6 odpaleń to dobrze już chodzi tak jak by ssania nie miał jak się silnik rozgrzeje to pali od strzała. Nie wiem co w tym może być nie tak :(

Po 2- Jak dla mnie to największy problem Auto z dnia na dzień zaczeło bardzo dużo palić PB, dla sprawdzenia zalałem niunie za 20 zł i zrobiłem na tym 10 - 12 km zdecydowanie za mało.
Czytałem o tym problemie już i się dowiedziałem ze sonda lambda może być walnięta więc chciałem wymienić sondę na nową szukałem jej i nic nie znalazłem,szukałem dokładnie na kolektorze wylotowym i na katalizatorze nie ma jej , ani nie ma wejścia dla niej.
Nie wiem co jest proszę o pomoc z góry wielkie dzięki POZDRAWIAM :)

barney_81
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: barney_81 » 16 kwie 2010, 11:36

o no to ładnie, wypada że ci żre 37l/100km :] niezły wynik...chyba że źle zrozumiałem i ci na benzie za 20zł zrobiło O 10-12km za mało :]
ja też mam problem ze spalaniem benzy z tym że ja jej uzywam tylko do momentu aż silnik chodzi spokojnie na gazie, niestety nie udało mi się rozwiązać tego problemu
no i z tego co się dowiedziałem to sonda aż tak dużego wzrostu spalania powodowac nie może.
tak w ogóle to sprawdź jaki dokładnie masz silnik

pecet
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pecet » 16 kwie 2010, 14:12

Sprawdź czynie masz gdzieś dziurawych przwodów paliwowych, u mnie to było powodem dużego "spalania".

Awatar użytkownika
Kokolino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Radomir
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Kokolino » 16 kwie 2010, 16:43

Jeżeli masz silnik JN to o ile sie nie myle to masz wtrysk wielopunktowy mechaniczny. W tym silniku trzeba zwrócić szczególna uwagę na szczelnośc układu dolotowego. Dość częsta bolączką tych silników jest nieszczelna guma przepływomierza. Posprawdzaj na początek dokładnie szczelność.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl