[90 2.3NG] Czujnik temp. gdzie jest?
[90 2.3NG] Czujnik temp. gdzie jest?
Witam, chciałem wymienić czujnik temp. który odpowiada za włanczanie wtrysku rozruchowego, ale tyle ich jest że nie wiem który to, prosiłbym o pomoc w którym miejscu znajduje się ten czujnik.
A właśnie chciałem pisać w twoim poprzednim temacie, że problem z odpaleniem na ciepłym jak auto troche postoi to może być właśnie sprawa wtryskiwacza- silnik myśli, że jest ciepły i że rozruchowy jest niepotrzebny.
Jak otworzysz maske to czujnik jest przykręcony (a właściwie wkręcony) na króćcu po prawej stronie bloku silnika, obok niego idzie gruby gumowy wąż do chłodnicy. Czujnik jest czarny, 2-pinowy (wtyczka wchodzi pionowo od góry).
Dodam, że u siebie wymieniałem jakieś 6 miesięcy temu i jest tak samo jak u ciebie, jak postoi ciepły to trzeba dłużej pokręcić.
Ktoś na forum pisał, że rozruchowy można zrobić na guzik, może to jest sposób.
Jak otworzysz maske to czujnik jest przykręcony (a właściwie wkręcony) na króćcu po prawej stronie bloku silnika, obok niego idzie gruby gumowy wąż do chłodnicy. Czujnik jest czarny, 2-pinowy (wtyczka wchodzi pionowo od góry).
Dodam, że u siebie wymieniałem jakieś 6 miesięcy temu i jest tak samo jak u ciebie, jak postoi ciepły to trzeba dłużej pokręcić.
Ktoś na forum pisał, że rozruchowy można zrobić na guzik, może to jest sposób.
nie mam pojecia:) musiał bys spr. napiecie na pinach wtyczki przy odpalaniu autka..
ale nie jestem pewien
[ Dodano: 2010-04-20, 22:31 ]
Może prosciej bedzie wykrecic wtrysk rozruchowy i podłaczyć i niech druga osoba kreci rozrusznikiem wtedy spr. czy działa. przy okazji poogladaj wtyczke i przewody do niego idace lubia sie łamac itd..
ale nie jestem pewien
[ Dodano: 2010-04-20, 22:31 ]
Może prosciej bedzie wykrecic wtrysk rozruchowy i podłaczyć i niech druga osoba kreci rozrusznikiem wtedy spr. czy działa. przy okazji poogladaj wtyczke i przewody do niego idace lubia sie łamac itd..