[80 B3 1.6TD RA] święcąca kontrolka ciśnienia oleju
-
- Forum Audi 80
[80 B3 1.6TD RA] święcąca kontrolka ciśnienia oleju
witam mam problem z ciśnieniem oleju. Po rozgrzaniu się się śilnika na wolnych obrotach świeci kontrolka ciśnienia oleju po lekkim dodaniu gazu gaśnie silnik przeszedł remont wymieniłem panewki pierścienie uszczelniacze na zaworach uszczelki głowicy miski pokrywy praktycznie niema wycieków jednak problem pozostaje czujnik oleju sprawdziłem przekładając z golfa 2 1.6D który jest taki sam i jest to samo jednak niewiem do końca bo tam przychodzą 2 a w golfie jest jeden. Czy myślicie że to wina pompy oleju? Pozdrawiam i prosze o opinie
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2010, 09:50 przez michu19888, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Podepnij miernik i sprawdź ciśnienie, ale wydaje mi się że ciśnienie może być za słabe skoro na dwóch czujnikach jest to samo. Jeśli ciśnienie będzie faktycznie słabe to będziesz musiał szukać przyczyny, która może leżeć w samej pompie oleju tak jak już pisałeś. Panewki robiłeś więc to raczej odpada. Ewentualnie wchodzi jeszcze w grę panewka wałka pośredniego. Lubią też się wysypać mimo iż reszta silnika jest igła - tak było u starszego.