Jak to było już wiele razy pisane: minerał + turbina = martwa turbina <ok> Można zabrzmiało to bardzo dosadnie, ale w każdym bądź razie minerał nie służy turbiną.AB4 pisze:Na oleju Mobil1 mineralny
[b4 1.9tdi 1Z] zuzycie oleju a prędkość
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
AB4 pisze:w Mielcu regenerują za 450zeta
...ja nie tak dawno regenerowalem turbinke i zaplacilem 500zl i zrobili na poczekaniu za 2-3h. Ale cena jest zalezna od zuzycia turbinki czyli co trzeba przy niej zrobic. Moja turbina jak oddawalem to dopiero zaczynala lac, wiec przez to tez taniej.. aha, jak bedziesz oddawal do Mielca to powiedz ze chcesz bez FV to dostaniesz taniej, no chyba ze ja potrzebujesz..
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Kurde... minerał do turbo doładowanego silnika? Kto Ci tak polecił? :shock:
Człowieku, minerała się leje jeśli chce się w czasie odciągnąć remont.
Do 1Z tylko półsyntetyk. To ja leję do swojego RA, starego diesla z komorą wirową półsyntetyka a tutaj ludzie na forum do bezpośredniego wtrysku z minerałem... I do tego jeszcze turbo... Przy rozruchu, szczególnie w zimę i duże mrozy, na minerale turbosprężarka i jej łożyska tak dostają w tyłek, że się w głowie nie mieści
Człowieku, minerała się leje jeśli chce się w czasie odciągnąć remont.
Do 1Z tylko półsyntetyk. To ja leję do swojego RA, starego diesla z komorą wirową półsyntetyka a tutaj ludzie na forum do bezpośredniego wtrysku z minerałem... I do tego jeszcze turbo... Przy rozruchu, szczególnie w zimę i duże mrozy, na minerale turbosprężarka i jej łożyska tak dostają w tyłek, że się w głowie nie mieści