[80 B4] Spryskiwacze szyb nie działają
[80 B4] Spryskiwacze szyb nie działają
Witam!
Mam taki problem - nie działają mi spryskiwacze szyb na przednią szybę. Jak naciskam żeby się włączyły nawet nie słychać jakby pompka chodziła, a płyn jest.
Czy może to być pompka spryskiwaczy czy może jakis bezpiecznik??
Mam taki problem - nie działają mi spryskiwacze szyb na przednią szybę. Jak naciskam żeby się włączyły nawet nie słychać jakby pompka chodziła, a płyn jest.
Czy może to być pompka spryskiwaczy czy może jakis bezpiecznik??
tak, wycieraczki chodzą jak nacisnę dźwignię od sprysków. Tyle że pompke wymieniłąem z 1,5 roku temu i teraz znowu to samo...Niki20 pisze:Całkiem śmiało może to być pompka, a może być także wina ''pająka'' jeżeli w nim robi zwarcie... Jeżeli naciśniesz do siebie dźwignię od sprysków to wycieraczki chodzą 3x??
No i u mnie przestała działać pompka. Miałem letni płyn (niestety). Dziś wstawiłem auto do garażu na kilka godzin, załałem denaturatem zbiorniczek.
Niestety nadal nic.
Obawiam się, czy jej nie spaliłem (w końcu próbowałem ją gdy była zmrożona...)
Jak to sprawdzić? Trzeba faktycznie ściągać nadkole? Bo w tych warunkach (dziś -10 st. C) to nie uśmiecha mi się leżenie pod autem. Która wtyczka jest od spryskiwaczy?
Niestety nadal nic.
Obawiam się, czy jej nie spaliłem (w końcu próbowałem ją gdy była zmrożona...)
Jak to sprawdzić? Trzeba faktycznie ściągać nadkole? Bo w tych warunkach (dziś -10 st. C) to nie uśmiecha mi się leżenie pod autem. Która wtyczka jest od spryskiwaczy?
witam
nie chce zakładać nowego wątku wiec najpierw napisze tu
mam wycięty układ spryskiwania szyby przedniej,nie mam zbiorniczka,pozostały mi tylko końcówki w masce...
jeśli ktoś miałby chwile czasu prosiłbym tylko o fotki miejsca montażu zbiorniczka, którędy poprowadzone są przewody, skąd biegnie kabelek od zasilania pompki, czy ma jakąś kostke, jak to wygląda bo może przewody mam ale nie wiem gdzie to może być
za pomoc dziekuje
pzdr
nie chce zakładać nowego wątku wiec najpierw napisze tu
mam wycięty układ spryskiwania szyby przedniej,nie mam zbiorniczka,pozostały mi tylko końcówki w masce...
jeśli ktoś miałby chwile czasu prosiłbym tylko o fotki miejsca montażu zbiorniczka, którędy poprowadzone są przewody, skąd biegnie kabelek od zasilania pompki, czy ma jakąś kostke, jak to wygląda bo może przewody mam ale nie wiem gdzie to może być
za pomoc dziekuje
pzdr
witam
ja mam problem ze spryskiwaczem ale w b3 nie moge znaleść podobnego tematu ale to prawie to samo chyba jest - mam takie pytanie ;czy można podłączyc silniczek spryskiwacza z ominęciem włącznika przy kierowncy?montując dodatkowy przycisk włączający spryskiwacz -jeśli ktoś wie jaki kolor kabelka jest przy silniczku plus a ktory minus ? bede bardzo wdzięczny za pomoc dziękuję
ja mam problem ze spryskiwaczem ale w b3 nie moge znaleść podobnego tematu ale to prawie to samo chyba jest - mam takie pytanie ;czy można podłączyc silniczek spryskiwacza z ominęciem włącznika przy kierowncy?montując dodatkowy przycisk włączający spryskiwacz -jeśli ktoś wie jaki kolor kabelka jest przy silniczku plus a ktory minus ? bede bardzo wdzięczny za pomoc dziękuję