Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ALL] Duszne powietrze w środku

Awatar użytkownika
OGr
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: OGr » 04 cze 2007, 23:54

Jakbyś pracował i kończył studia na AGH (aktualnie sesja) to tez byś nie miał czasu. Może zrobię sobie przerwę w sobotę i pozyczę od kumpla garażu na dzień. O ile będzie ciepło.

Awatar użytkownika
PeterPain
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: PeterPain » 07 cze 2007, 16:50

Miałem identyczny problem.
Wyprałem całe wnętrze Karcherem i na jakiś czas był spokój. Roboty do zaj....
Po ok 6 mc znów to samo.
Wyprałem całą Balbinke, zmieniłem filtr kabinowy, wyczyściłem nawiewy i ich doloty...
Od roku mam spokój, ale po zimie wymieniam filtr kabinowy (tyle sie tam syfu zbiera, że trudno uwierzyć !!!)

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 07 cze 2007, 17:49

z tym bąkiem to nie był głupi pomysł.
W zamkniętym przed wysiadaniem na noc walnąc konkretnego bąka.

Awatar użytkownika
OGr
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: OGr » 07 cze 2007, 20:12

PeterPain, a jak wyprałeś siedzenia ?

Awatar użytkownika
PeterPain
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: PeterPain » 07 cze 2007, 23:05

Siedzenia ostro potraktowałem Karcherem (proszek Karchera jest naprawdę niesamowity, zwłaszcza z ciepłą wodą, całe szczęście że u ojca w firmie maja taki sprzęt 8-) ), były strasznie mokre, ale po 15 minutach ciągnięcia wody z jednego fotela były prawie suche... Szkoda że nie jesteś z Poznania, to byśmy walnęli 4paka bromka przy pracy i byłoby si...
Bo w zakładach które oferują taką usługę, nie dość że kroją ok 100 plnów to robią na odpier....

Awatar użytkownika
OGr
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: OGr » 08 cze 2007, 10:12

To że robią jak robią to wiem :-) Karchera niestety nie mam. W bloku raczej się nie przydaje :-) Może znajdzie się ktoś z okolic Krakowa z takim sprzętem :-)

Awatar użytkownika
casper87
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: casper87 » 11 cze 2007, 22:14

z tym dziwnym zapachem tez mam problem, koles mowi ze on wyczuwa w kazdej audicy jej specyficzny zapach, z zamknietymi oczami wsiadzie do fury i wyczuje ze to audi, nie wiem czy to o ten zapach mu chodzi ale mi sie tam nie podoba takie cus. Wlasnie niedlugo planuje wyciagnac wszystkie siedzenia i pojechac je Karcherem, mam nadzieje ze cos pomoze, bo nawiewy juz przeczyscilem, kratki byly cale zawalone:-/ No i zapaszka jakiegos rzeczywiscie mozna zaaplikowac. Aha, jestem z okolic Zielonej Góry, takze z Karcherem do Krakowa raczej sie nie wybiore ;-)
pozdrawiam

jacu78

Post autor: jacu78 » 17 cze 2007, 21:13

Informacyjnie: myjnia ręczna + Karcher (żadne siuwaksy w spray'u). Za upranie tapicerki (fotele, boczki, podsufitka i wykładziny) zapłaciłem 150 zł. Uważam, że nie zrobiono tego na od...ol, bo w aucie jest czysto, brak śladów starych zacieków i zapach przyjemny (świeżości)...

Jedyne na co musiałem poczekać jadą tam, to słoneczny dzień, żeby po upraniu szybciej wyschło...

Zapach do samochodu swoją drogą... ;-)

Awatar użytkownika
OGr
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: OGr » 17 cze 2007, 22:22

Ja tak sobie myślę żeby po prostu wyciągnąć wszystko z auta, pojechać do nich żeby to uprali. Wrócić, wysuszyć i samemu zamontować.

Oni pewnie nawet tego nie wyciągają a z pewnością lepiej to się robi jak jest rozłożone.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl