[B4 1Z] Dziwne wskazania termomeru.
-
- Forum Audi 80
[B4 1Z] Dziwne wskazania termomeru.
Witam. Szukałem na Forum, ale nikt nie opisał problemu takiego jak ja mam. Od niedawnego czasu wskaźnik temperatury zewnętrznej zaczął pokazywać dziwne wartości. Po uruchomieniu silnika pokazuje się -45 st. i szybko rośnie, po kilku minutach pokazuje normalną temperaturę zewnętrzną, by po jakimś czasie znowu zacząć spadać i pokazuje kilka/kilkanaście stopni poniżej zera (np dziś było -10; -15). Dodam że kłopoty zaczęły się po wymianie żaróweczki w podświetleniu wyświetlacza (kiedyś raz czy dwa też zaszalał). Myślałem że może kostaka coś źle połączyła, czy przewód się przerwał, ale wszystko wydaje się ok. Sprawdzałem też masę i przy czujniku ale też jest ok. Obawiam się że czujnik powiedział papa
-
- Forum Audi 80
- percevalle
- Audi 80 Klub
To raczej zależy od Ciebie, ale ja bym sie zastanawiał nad opcją: ori używka ze szrotu jesli chcesz tanio. Zamiennik na pewno bym odpuścił.Marcin_lbn pisze:na przykład pokazuje dobrze, chociaż rano na chwilę też oszalał. I teraz pytanie: kupować te zamienniki z allegro za kilkanaście zł. czy raczej ori używkę a może lepiej nowy w ASO żeby mieć problem z bani
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
Marcin_lbn pisze:Od niedawnego czasu wskaźnik temperatury zewnętrznej zaczął pokazywać dziwne wartości. Po uruchomieniu silnika pokazuje się -45 st. i szybko rośnie, po kilku minutach pokazuje normalną temperaturę zewnętrzną, by po jakimś czasie znowu zacząć spadać i pokazuje kilka/kilkanaście stopni poniżej zera (np dziś było -10; -15).
To są objawy resetowania się wyświetlacza.
Nie wiem co Wy za czujniki macie... ja jak do tej pory nie trafiłem na taki co by mi źle pokazał :mrgreen:
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
No wiesz, jak trzeba kupić drugi czujnik i pada decyzja na nowy zamiennik to niestety istnieje ryzyko, że ten nowy może działać niepoprawnie. Ja tak się przejechałem z czujnikiem temperatury cieczyMIODEK pisze:Nie wiem co Wy za czujniki macie... ja jak do tej pory nie trafiłem na taki co by mi źle pokazał :mrgreen:
shellah pisze:MIODEK napisał/a:
Nie wiem co Wy za czujniki macie... ja jak do tej pory nie trafiłem na taki co by mi źle pokazał
Jak kupiłem auto to też dobrze działał ale przestał
Mądrala bo sobie kupił i założył :mrgreen: zobaczymy za ile ci padnie
Weź pod uwagę to że ten wyświetlacz jak i czujnik jeździł parę lat w innym samochodzie.... :->