[All] Ile palą nasze autka ?
Witam a jednak da sie zejść ze spalania palil mi tak do 14 lpg po mieście zmieniłem gazownika i wyregulowany mam super trzy razy sprawdzalem i przy normalnej miejskiej jeździe nie bierze wiecej jak 12 - 12,5 LPG i jak by troche jeszcze jest żywszy, jadąc całkiem delikatnie to by jeszcze z litre zszedł, także wszystko zależy od dobrej regulacji noi sprawnego silnika, pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
- Imię: Jacek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
- Kontakt:
no ja ostatnio sprawdzilem swoja lalunie po miescie.
przy mojej jezdzie po miescie i warunkach na drogach (Lublin)
krotkie dystansy po miescie + postoje w korkach
dziennie robie srednio ok. 25 km
spalilo mi ostatnio 12.5 l PB oczywiscie na 100 km
- wiem, wiem :cry: - nie jest to malo ale coz!!!
ps. przy odkreconych szybach i wlaczonym radiu hahahaha :mrgreen:
przy mojej jezdzie po miescie i warunkach na drogach (Lublin)
krotkie dystansy po miescie + postoje w korkach
dziennie robie srednio ok. 25 km
spalilo mi ostatnio 12.5 l PB oczywiscie na 100 km
- wiem, wiem :cry: - nie jest to malo ale coz!!!
ps. przy odkreconych szybach i wlaczonym radiu hahahaha :mrgreen:
Witam mi zawsze pali po mieście tak 12 - 13 lpg nagle dzisiaj tankuje wyszło mi 16 czy jest możliwośc że dobiło mi do pełna troszke więcej gazu niz zwykle kiedys tez mi sie tak raz zdażyło po przecież palił prawidłowo jeszcze tydz temu po trasie wyszło mi 8,5 l lpg wydaje mi sie że moge mieś tez nie do końca działajacy zawór bezpieczeństwa i dobija czasami wiecej bo silnik ustawiony idealnie co wy na to?
- Skuciok
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
czym prędzej sobie ten zawór zbadaj bo nie można dobijać gazu do pełna, jak go zostawisz na słońcu z takim dobitym zbiornikiem to ci może ciśnienie niebezpiecznie wzrosnąć i wtedy ci gazu będzie zawór bezpieczeństwa upuszczał gazu! wiesz najlepiej wyjeździć do zera i zobaczyć ile wejdzie, do 62 litrowej butki jaką montują w audi w koło to się mieści ciut ponad 50 litrów gazu
poza tym żeby nie było OT to na gazie mam pierwsze wyniki.. spalanie 10,4-10,9 więc ekwiwalent 4,4 litra benzyny :mrgreen: jeszcze przed regulacją pierwszą więc jest ok z nadziejami na mniej bo do tej pory spokojnej jazdy nie było niestety
poza tym żeby nie było OT to na gazie mam pierwsze wyniki.. spalanie 10,4-10,9 więc ekwiwalent 4,4 litra benzyny :mrgreen: jeszcze przed regulacją pierwszą więc jest ok z nadziejami na mniej bo do tej pory spokojnej jazdy nie było niestety
zawór chyba ok poprostu na stacjach róznie dobija dzisiaj zrobiłem 89 km po mieście i zalałem do pełna 11,5 l lpg i wyszło 12,8 litra na 100 czyli oki poprostu jednak na róznych stacjach roznie tankuje czyli lepiej rzeczywiscie wyjezdzic do oporu zalać 10 - 15 litrów i zobaczyć ile zrobi km. pozdrawiam
- Fantomas_29
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
Avant quattro 2,6 1994r.BEZ GAZU!!Raz udalo mi sie zrobic na trasie,na pelnym zbiorniku(64 l wg danych) 560km,co daje spalanie w granicach 11,5l.Z czego polowe trasy sadzilem od 140 km/h w gore,nierzadko lapalem 200,z powrotem natomiast tak do 130km/h,troche oszczedniej.Po miescie natomiast z moich obliczen wynika,ze da rade zejsc ponizej 12l,ale to doslownie muskajac paznokciem gaz (czyt.bez sensu,V6 to V6:),tak normalnie to 12-13,14-15,zalezy jak jezdzisz.Fakt,moze i duzo,ale poprzednim moim autem byla B3 1.8S na mechanicznym wtrysku,ktora przy normalnej jezdzie opedzlowala 10 w miescie!!!88KM!!Ja TO nazywam przeplacaniem;) tutaj przynajmniej wiem za co bacule.Na LPG moze i oszczedniej ale nikt mi nie powie ze silniczek chodzi tak samo.GAZ ZABIJA.W szczegolnosci motorki 2.3 i V6.Finito.
- misiek/034
- Forum Audi 80