[80 B4 1.9TDI 1z automat] szarpanie podczas jazdy
[80 B4 1.9TDI 1z automat] szarpanie podczas jazdy
gdy jade swoja 80tka chcac gwałtownie przyspieszyc wciskam pedal gazu i auto przyspieszajac zaczyna szarpac.. macie pojecie moze co to jest?
Re: [80 B4 1.9TDI 1z automat] szarpanie podczas jazdy
Witam:) podepnę się pod temat bo mam to samo, ale w manualu...m2ri2n pisze:gdy jade swoja 80tka chcac gwałtownie przyspieszyc wciskam pedal gazu i auto przyspieszajac zaczyna szarpac.. macie pojecie moze co to jest?
Zaznaczam że sporo czytałem na ten temat na forum,ale nic konstruktywnego nie wymyśliłem... Zaznaczam że mam 1.9 TDI 1z na boschu, nastawnik po regeneracji...dość niedawno, a i szarpanie się zaczęło po naprawie. Wiem, że bosch nie chce za bardzo współpracować z VAG-iem, dlatego pytam doświadczonych, czy będzie to przyczyną tego cholernego N75?? czy coś od pedału gazu??bo taka opcja też może wchodzić w grę.Szarpanie zaczyna się w okolicach 2300/ 2500 obr/min, czyli wskazuję na turbo, nie powiem, ale poprzedni właściciel audi niezbyt je poganiał, a tylko mulił...(emerycka jazda). Powiedzcie mi co mam sprawdzić najpierw, oraz za co się zabrać, nie mówie o podłączeniu pod kompa, bo to raczej na nie wiele się zda...a i nie powiem, ale lekko muli,ale nie chce mu też deptać. żeby nie szarpał, a boję się że mój sprite znów ulegnie awarii, a tego nie chce...
Proszę o pomoc:)
szczerze?? nie wiem:P nie jestem mechanikiem, dlatego dałem to do pompiarzy, ale z tego co wyczytałem na forum, to są osoby które robią to samemu... czytaj, szukaj, pytaj.
A co do szarpania mam ten sam problem i nie mogę go rozkminić i aż strach jeździć w ten sposób, bo ani depnąć,ani wyprzedzić, a dzisiaj mi to się stało już przy niewielkiej prędkości na 3 i 4 biegu na niewysokich obrotach.......
A co do szarpania mam ten sam problem i nie mogę go rozkminić i aż strach jeździć w ten sposób, bo ani depnąć,ani wyprzedzić, a dzisiaj mi to się stało już przy niewielkiej prędkości na 3 i 4 biegu na niewysokich obrotach.......