[80 B4] problem z centralnym zamkiem
-
- Forum Audi 80
[80 B4] problem z centralnym zamkiem
centralny zamek pneumatyk tylko otwiera ale nie zamyka. Czy uszkodzona jest pompa?
- michal197609
- Forum Audi 80
- michal197609
- Forum Audi 80
Jeśli pompuje to ciśnienie wzrasta i układ musi je "trzymać", a gdy zasysa to wytwarza się podciśnienie i układ to podciśnienie musi utrzymać, dlatego użyłem cudzysłowiu: podciśnienie "ucieka".minon1 pisze:Nie trzyma ciśnienia tylko pompuje i nie ucieka przy odwrotnym cyklu tylko zasysa.michal197609 pisze:Nie koniecznie. W jedną stronę trzyma ciśnienie, w drugą podciśnienie "ucieka". Sprawdź czy chodzi Ci pompka przy zamykaniu. Pozdrawiam! (P.S. to tylko moja teoria)
:lol: :lol: :lol:michal197609 pisze:Jeśli pompuje to ciśnienie wzrasta i układ musi je "trzymać", a gdy zasysa to wytwarza się podciśnienie i układ to podciśnienie musi utrzymać, dlatego użyłem cudzysłowiu: podciśnienie "ucieka".minon1 pisze:Nie trzyma ciśnienia tylko pompuje i nie ucieka przy odwrotnym cyklu tylko zasysa.michal197609 pisze:Nie koniecznie. W jedną stronę trzyma ciśnienie, w drugą podciśnienie "ucieka". Sprawdź czy chodzi Ci pompka przy zamykaniu. Pozdrawiam! (P.S. to tylko moja teoria)
:shock: :shock: :shock:
WItam,
Żeby nie zakłądać nowego wątku na podobny temat, podłączę się do tego.
Wczoraj spotkało mnie coś dziwnego z moim Audi.
Mam centralny zamek i wszystko było ok. Zamkęłam go normalnie wieczorem, a rano otworzyłam i już nie zamknęłam, najpierw myślałam że wina leży w pilocie ale pilot wysyła "impuls", światła migają, słyszę dźwięk jakby wszystko miało być ok, ale centralny się nie załącza. Ale jak wcisnę guzik w drzwiach to wszystko się zamyka, z kluczyka otwiera normalnie ale centralnie już nie zamyka
(może dlatego że centralnie zamyka z guzika w drzwiach pasażera ale tamten zamek mam uszkodzony i mogę tylko zamykać z kluczyka od kierowcy, a w tych drzwiach jak wcisnę guik to tylko te drzwi si,ę zamykają).
Bawiłam się tak ze 20 minut i albo światła migały i "pikało" albo nie.
Dopiero jak zdjęłam klemę (czy jak to się nazywa) z akumulatora i po chwili założyłam to wszystko wróciło do normy.
Jakieś pomysły, co to się może dziać?
będę wdzięczna za wszelkie sugestie.
Pozdrawiam
Żeby nie zakłądać nowego wątku na podobny temat, podłączę się do tego.
Wczoraj spotkało mnie coś dziwnego z moim Audi.
Mam centralny zamek i wszystko było ok. Zamkęłam go normalnie wieczorem, a rano otworzyłam i już nie zamknęłam, najpierw myślałam że wina leży w pilocie ale pilot wysyła "impuls", światła migają, słyszę dźwięk jakby wszystko miało być ok, ale centralny się nie załącza. Ale jak wcisnę guzik w drzwiach to wszystko się zamyka, z kluczyka otwiera normalnie ale centralnie już nie zamyka
(może dlatego że centralnie zamyka z guzika w drzwiach pasażera ale tamten zamek mam uszkodzony i mogę tylko zamykać z kluczyka od kierowcy, a w tych drzwiach jak wcisnę guik to tylko te drzwi si,ę zamykają).
Bawiłam się tak ze 20 minut i albo światła migały i "pikało" albo nie.
Dopiero jak zdjęłam klemę (czy jak to się nazywa) z akumulatora i po chwili założyłam to wszystko wróciło do normy.
Jakieś pomysły, co to się może dziać?
będę wdzięczna za wszelkie sugestie.
Pozdrawiam
michal197609 pisze:Jeśli pompuje to ciśnienie wzrasta i układ musi je "trzymać", a gdy zasysa to wytwarza się podciśnienie i układ to podciśnienie musi utrzymać, dlatego użyłem cudzysłowiu: podciśnienie "ucieka".minon1 pisze:Nie trzyma ciśnienia tylko pompuje i nie ucieka przy odwrotnym cyklu tylko zasysa.michal197609 pisze:Nie koniecznie. W jedną stronę trzyma ciśnienie, w drugą podciśnienie "ucieka". Sprawdź czy chodzi Ci pompka przy zamykaniu. Pozdrawiam! (P.S. to tylko moja teoria)
Kolego jest całkiem odwrotnie. Przy nieszczelności central zamyka, ale nie chce otwierać (przy zamykaniu pompuje i uszkodzony siłownik nie wytrzymuje ciśnienia i przepuszcza. Przy zamykaniu pompka zasysa powietrze, a więc i siłownik, który wówczas się uszczelnia)