[coupe quattro] kołyska tył -tuleje
[coupe quattro] kołyska tył -tuleje
Wymieniał ktoś może tuleje kołyski tylnej w coupe quattro 8B??
Dzisiaj byłem w kilku sklepach i wszędzie mówiął, że tylko ori, tylko na zamówienie i trzeba tydzień czekać a do tego cena kompletu w zależności od sklepu waha się w okolicach 350PLN!!! za 4 gumki!!!
Może pasują jakieś z innego modelu albo jakaś firma robi zamienniki??
Może ktoś ten temat już "przerobił"
Bardzo proszę o pomoc.
Dzisiaj byłem w kilku sklepach i wszędzie mówiął, że tylko ori, tylko na zamówienie i trzeba tydzień czekać a do tego cena kompletu w zależności od sklepu waha się w okolicach 350PLN!!! za 4 gumki!!!
Może pasują jakieś z innego modelu albo jakaś firma robi zamienniki??
Może ktoś ten temat już "przerobił"
Bardzo proszę o pomoc.
Niewiele już pamiętam z tego jak wymieniałem, ale jak porównywałem z przednimi to były prawie takie same różnica była chyba w średnicy otworu na śrubę(tak mi się coś przypomina ,ale na sto procent pewności nie mam). Tylko powiem Ci że lepiej zainwestować w ori bo są naprawdę solidne.
Napisz do maroonio powinien Ci pomóc.
Napisz do maroonio powinien Ci pomóc.
-
- Forum Audi 80
Nie polecałbym tego rozwiązania żeby wstawić do tyłu te same co do przodu,. ja mam B4 sedan i teraz wymienialem wszystkie tulejki na kołysce i wiem że te z tyłu mają inny rozmiar i są metalowe przyanjmniej przy moim. A na kołysce lepiej nie eksperymentuj bo jak będą tam nawet nie wielkie luzy to przestawi ci zbieżnośc i szybko zetnie ci opony.
Pozdro
Pozdro
Tylny zawias w coupeQ jest taki sam jak w b3Q, więc tuleje są takie same jak z przodu (jak do siebie szukałem, to były dokładnie takie same numery części jak do kołyski na przód w wersji UK), śruby tez raczej są takie same (skoro w uk pasowały przednie ) ale dla pewności mogę jutro zmierzyć średnicę otworu w ori tulei i śruby jak znajdę suwmiarkę.