Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

UWAGA! Nieuczciwy Klubowicz Audi_Sport!

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80
Awatar użytkownika
obcy21
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: obcy21 » 29 mar 2010, 06:55

spaykee pisze:Sam nie mogę odzyskać 700zł od koleżanki.
dlatego ja osobiście znajomym nie pożyczam kasy, bo głupio później się ubiegać o zwrot należności jak się dana osoba spóźnia. a jak już uparcie chce pożyczyć to pisze się zobowiązanie co i jak i w najgorszym wypadku do sądu.

odnośnie samego tematu pogiętej chłodnicy, jeśli jest ona szczelna i beż żadnych problemów można ją podłączyć pod układ i będzie przyzwoicie chłodzić to opuścić 30-40% ceny rynkowej i zwrot kasy na konto.

Awatar użytkownika
luk448
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk448 » 29 mar 2010, 09:15

Jestem podobnego zdania co przedmówcy.Najlepszą rekompensatą będzie po prostu zwrot części $$ za tą pogiętą chłodnicę.Ewentualnie jakieś inne części jeśli kolega Audi Sport nimi dysponuje i akurat Tobie Kolego Peter_k byłyby potrzebne.Choć nie wiem czy będąc na Twoim miejscu Piotrze zdecydowałbym się na kolejne "trans :-/ akcje" z kolegą Audi Sport. :-/

peter_k
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: peter_k » 02 kwie 2010, 12:39

Witam Kolegów

Dziś mamy Wielki Piątek, święta idą, trzeba się cieszyć i najlepiej po spowiedzi nie złościć <ok> Obiecałem jednak że dam znać co z tym tematem się dzieje i jako że miał mi w ciągu tygodnia wpłacić pieniądze to piszę.

Ale niestety Kolega Audi Sport pomimo iż ma już kasę za AC/BC jak sam zresztą mi napisał tydzień temu, i prosił o numer konta do wpłaty zwrotu kasy to NIE ZROBIŁ TEGO!
Konto świeci pustką a Audi sport nawet się znów tradycyjnie już nie odzywa.
Miał wpłacić w ten sam dzień co dostał numer konta, max na drugi (mija już tydzień i kasy wciąż brak), pisał nawet że chce pokryć część kosztów uszkodzonej chłodnicy, że szuka takiej na Allegro, i że głupio mu, ale dalej leci w kulki.

Jako dowód:
"Ok. Jak dzisiaj zdążę to wyślę kasę najpóźniej jutro. A co to tej chłodnicy to postaram się jej gdzieś na allegro poszukać i ogólnie za nią rozejrzeć i jak finanse pozwolą to chociaż w części ją sfinalizować."
Niestety nie wiem skąd on tą kasę wysyła, ale strasznie długo idzie na moje konto już 5 dni, więc nie wierzę że w ogóle dokonał przelewu.

W każdym razie zwracam się z uprzejmym pytaniem do Adminów czy w takiej sytuacji, gdy ten temat jest tak wałkowany Kolega Audi Sport mógłby dostać jakieś kary na forum bo on niczego sobie nie robi z tego wszystkiego.

Jako że mamy okres Świąt to przy okazji SKŁADAM SERDECZNE ŻYCZENIA DLA WSZYSTKICH KLUBOWICZÓW Z OKAZJI ŚWIĄT WIELKANOCNYCH

NIE OBLEWAJCIE ZA BARDZO SWOICH NIUŃ W LANY PONIEDZIAŁEK BO SIĘ MOGĄ PRZEZIĘBIĆ <mikolaj>

PS Koledzy pytali o jego Nick na Allegro. Po długim namyśle i braku pieniędzy nie będę go krył i postanowiłem go podać na Forum w celu przestrogi dla innych kupujących na Allegro. Przy okazji zapraszam do przeczytania jego "tekstu" na stronie "o mnie", który nijak się ma do transakcji z nim:

Nick na Allegro to: Audi25

Witam,

Każdy przedmiot, który sprzedaje można obejrzeć osobiście, a wysyłka jest możliwa za pobraniem lub poprzez wpłatę na konto. Masz pewność, że nie dostaniesz ode mnie "cegły", tylko towar zgodny z opisem aukcji. Zdjęcia w aukcjach są REAL FOTO i mojego autorstwa. Przedstawiają towar wystawiony na obecnej aukcji. Nie życzę sobie kopiowania zdjęć do innych aukcji !!!

Pozdrawiam i uważajcie na TEGO OSZUSTA I CWANIAKA!

Aha i jeszcze jedno, po świętach cała sprawa znajdzie prawdopodobnie finał na Policji, gdyż po analizie tego wszystkiego obeznanych z prawem ludzi, poradach wnioskuję że 600,13 zł to zbyt dużo żeby tak to zostawić.

Wesołych Świąt życzy Piotrek

Awatar użytkownika
Kubik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kubik » 02 kwie 2010, 14:08

Aby uniknąć zbędnego bicia piany temat zostaje tymczasowo zamknięty. Zostanie otwarty tylko na prośbę zainteresowanych. W razie takiej potrzeby Panowie peter_k, i Audi sport proszę zaznaczyć ikonę wykrzyknika z prośbą o otwarcie.

peter_k
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: peter_k » 20 kwie 2010, 12:47

Witam Kolegów.

Po długiej nieobecności na forum z powodów chorobowych nie mogłem od razu napisać.

Kolega Audi Sport oddał pieniądze, sam też wyszedł z propozycjami rekompensaty, doszliśmy do ugody i teraz pozostaje tylko uzgodnić formę rekompensaty.
Zdecydowałem nie drążyć tego dalej, dogadaliśmy się wreszcie i uważam że temat jest do zamknięcia.

Szkoda że trwało to tak długo i trzeba to było na forum poruszać ale mam nadzieje że t oda trochę do myślenia na przyszłość. Tak więc proszę o zamknięcie tematu. Z mojej strony nie będzie już pretensji do Kolegi Audi Sport, wybaczam mu ;-)

Pozdrawiam i dzięki za duże wsparcie wszystkim klubowiczom.

Zablokowany

Wróć do „Dział Forum Audi 80”