[ Audi B4 Cabrio ] Guma w kolumnie kierownicy
[ Audi B4 Cabrio ] Guma w kolumnie kierownicy
Witam.
Czy mógłby ktoś coś napisać, pomóc w temacie gumy w kolumnie kierownicy. Często przy skręcie słyszę odgłos "jęczenia". Wspomaganie jest sprawne itp.
Szukałem takiej gumy na Allegro ale nie znalazłem. Czy można coś takiego zakupić? Wymienić? Naprawić? Zregenerować?
Czy mógłby ktoś coś napisać, pomóc w temacie gumy w kolumnie kierownicy. Często przy skręcie słyszę odgłos "jęczenia". Wspomaganie jest sprawne itp.
Szukałem takiej gumy na Allegro ale nie znalazłem. Czy można coś takiego zakupić? Wymienić? Naprawić? Zregenerować?
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
Ja też w swoim byłym B3 miałem takie jakby tarcie o gumę czasem zmieniające się w takie jakby tarcie drewna o drewno. Działo się to jak praktycznie nie jeździłem tym samochodem przez jakieś trzy miesiące jak zacząłem nim więcej jeździć to samo przeszło. W B4 też poprzedni właściciel mało jeździł i też mam to skrzypienie i myślałem żaby zastosował patent jaki podał kolega wyżej tylko dobrze by było znaleźć jakieś smarowidło które nie zniszczy gumy.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Labiel, labiel, coś w tym jest, bo jakby tak nie było, to wulkanizatorzy nie smarowaliby opon przed założeniem, bo jakby nie posmarowali, to guma zrobiłaby się twarda i puszczałaby powietrzeLabiel pisze:quick, podejrzewam że chodziło właśnie o to. Drążki zamocowane są do maglownicy za pomocą gumowych tulei. One często lubią sobie właśnie pojękiwać.
Ze 3 lata temu ojciec chciał te gumki zakupić, bo niewiadomo jakim cudem po prostu się rozleciały... Niestety okazało się, że można tylko sam drążek ( cena drążka wtedy to jakieś 150 zł )quick pisze:Można je dokupić i wymienić?