Witam, mam pytanie do Was, Szanownych Klubowiczów : Od czego jest ten górny czujnik na zdjęciu i za co jest odpowiedzialny ? Czy ma on jakiś wpływ na pracę silnika ? Gdy silnik pracował odłączyłem od niego kable i nic się nie działo.
P.S dodam że ten czujnik u dołu to czujnik temp. odpowiadający za wskazania temperatury na wskaźniku. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź :mrgreen:
[80 B3 1.8 NE] Czujnik ? (wyłącznik termiczny )
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
[80 B3 1.8 NE] Czujnik ? (wyłącznik termiczny )
Ostatnio zmieniony 06 lut 2011, 18:09 przez Przemo80b3, łącznie zmieniany 1 raz.
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
zobacz ten temat tam coś jest o tym wspomniane https://audi80.pl/abkgdzie-jest-podg ... odgrzewacz
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
Witam, odgrzeję trochę temat gdyż mam do wymiany ten czujnik. Co prawda temat dotyczy silnika o oznaczeniu NE a ja mam PM ale nie bd zakładał już drugiego tematu. Chodzi mi o podłączenie tego czujnika, nie ma do niego kostki tylko są aby wsuwki a przynajmniej u mnie . Na czujniku ani na przewodach też nie ma żadnego oznaczenia wiec jak podłaczyc przewody? tak na "pałę"? i zobaczyc czy będzie działac i w razie czego zamienic? czy jest jakiś inny sposób? Jest jeszcze ten problem że ogrzewanie kolektora może nie działąc z innego powodu i nie bd wiadomo czy czujnik jest dobrze podłączony, a za załączenie ogrzewania kolektora przekaźnik odpowiada tylko w silnikach gaźnikowych, natomiast przy wtrysku juz za pompe paliwa. Mogę się mylic bo mechanikiem nie jestem więc proszę o poprawienie mnie. Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc