Sprzedane
Oto co dzisiaj dotarło do mnie :mrgreen:
Jest to materiał, którym będę obijał boczki i siedzenia oraz klej tapicerski. Czekam jeszcze na gąbkę do boczków. Spróbuję je zrezać sobie samemu. Fotelami i kanapą zajmie się już tapicer <ok> Zdjęcie nie oddaje w pełni koloru tej alcantary. Jest ona popielato-stalowa <ok>
MIODEK, czepiasz się... Podłącz lepiej ten czujnik od ciśnienia oleju <fiu fiu>
Jest to materiał, którym będę obijał boczki i siedzenia oraz klej tapicerski. Czekam jeszcze na gąbkę do boczków. Spróbuję je zrezać sobie samemu. Fotelami i kanapą zajmie się już tapicer <ok> Zdjęcie nie oddaje w pełni koloru tej alcantary. Jest ona popielato-stalowa <ok>
MIODEK, czepiasz się... Podłącz lepiej ten czujnik od ciśnienia oleju <fiu fiu>
Odezwał się...Metal pisze:Piękna ta audiczka Tylko szkoda, że biała :mrgreen:
górnik widzę, że wyznajesz zasadę - "jak się bawić, to się bawić" Powiem tak... Jakby parapety mi się tak bardzo podobały to bym je już dawno wymienił 8-) Co do elektryki, to pojawi się na pewno elektryka szyb, jednak nie dam rady zrobić wszystkiego naraz Chce jeszcze wygłuszyć drzwi, żeby głośniki wreszcie pokazały na co je stać, bo na razie to tak średnio gra
Proszę, oto link do strony: http://moto.allegro.pl/item1000785909_d ... opery.html <ok>Niki20 pisze:No ja też muszę zakupić takie dywany. Seba one z alle są??
Po otrzymaniu ostatniej paczki z gąbką potrzebną do wykonania tapicerki zabrałem się za rezanie przednich boczków.
Zabawę zacząłem od oderwania starego materiału i wyczyszczenia boczka ze starej klejącej gąbki.
Następną czynnością było wyciągnięcie wygłuszenia boczka.
Po tym co zobaczyłem co się dzieje pod spodem przeraziłem się.
To chyba najbrudniejsze miejsce w moim samochodzie
Skorzystałem więc z łazienki i wykąpałem boczki <ok>
Czekając na wyschnięcie boczków podkleiłem alcantarę gąbką i wyciąłem kształt tapicerki.
Później kilka godzin przymiarek, pasowania i klejenia. Efekt tego wszystkiego jest taki:
Pozostało jeszcze przyklejenie do boczków listew z tymi uszczelkami które znajdują się przy szybie oraz wklejenie przelotek w których chodzi rygiel
oraz wycięcie otworu na głośniki i zamontowanie taschek :mrgreen:
Mo zamontowaniu tapicerkę warto jest przeczyścić gdyż nie ma mowy aby nie upaprać materiału. Ja użyłem do tego takiej oto pianki
To samo będzie się działo z tylnymi boczkami a całość zostanie zamontowana po wcześniejszym wygłuszeniu przednich drzwi matami APP 8-)
Szczerze mówiąc nie spodziewałem się, że cała operacja będzie tak czasochłonna. Efekt wg mnie jest fajny. Nie jest to może idealnie wykonane ale wydaje mi się, że jest ok <ok>
Zabawę zacząłem od oderwania starego materiału i wyczyszczenia boczka ze starej klejącej gąbki.
Następną czynnością było wyciągnięcie wygłuszenia boczka.
Po tym co zobaczyłem co się dzieje pod spodem przeraziłem się.
To chyba najbrudniejsze miejsce w moim samochodzie
Skorzystałem więc z łazienki i wykąpałem boczki <ok>
Czekając na wyschnięcie boczków podkleiłem alcantarę gąbką i wyciąłem kształt tapicerki.
Później kilka godzin przymiarek, pasowania i klejenia. Efekt tego wszystkiego jest taki:
Pozostało jeszcze przyklejenie do boczków listew z tymi uszczelkami które znajdują się przy szybie oraz wklejenie przelotek w których chodzi rygiel
oraz wycięcie otworu na głośniki i zamontowanie taschek :mrgreen:
Mo zamontowaniu tapicerkę warto jest przeczyścić gdyż nie ma mowy aby nie upaprać materiału. Ja użyłem do tego takiej oto pianki
To samo będzie się działo z tylnymi boczkami a całość zostanie zamontowana po wcześniejszym wygłuszeniu przednich drzwi matami APP 8-)
Szczerze mówiąc nie spodziewałem się, że cała operacja będzie tak czasochłonna. Efekt wg mnie jest fajny. Nie jest to może idealnie wykonane ale wydaje mi się, że jest ok <ok>
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2010, 11:49 przez Bastek, łącznie zmieniany 1 raz.
grze, koszty:
- 1mb (1m x 1,45m) materiału wraz z przesyłką to ok 30 zł
- 1mb gąbki (1m x 1,20m ) o grubości 0,5 cm wraz z przesyłką to ok 20 zł
- 1 klej w spray z przesyłką ok 25 zł
Wymienione materiały wystarczą na wykonanie kpl boczków.
Mnie materiału powinno starczyć na styk, gdyż zrobiłem jeden błąd... podklejając materiał gąbką naniosłem klej na materiał a nie na gąbkę. Materiał niestety przesiąkł klejem i porobiły się brzydkie plamy do zdyskwalifikowało mi 2 przygotowane szablony. Wprawdzie plamy te można usunąć rozpuszczalnikiem ftalowym (koszt ok 4 zł) ale trzeba to robić na świeżo i "to już nie jest to"
- 1mb (1m x 1,45m) materiału wraz z przesyłką to ok 30 zł
- 1mb gąbki (1m x 1,20m ) o grubości 0,5 cm wraz z przesyłką to ok 20 zł
- 1 klej w spray z przesyłką ok 25 zł
Wymienione materiały wystarczą na wykonanie kpl boczków.
Mnie materiału powinno starczyć na styk, gdyż zrobiłem jeden błąd... podklejając materiał gąbką naniosłem klej na materiał a nie na gąbkę. Materiał niestety przesiąkł klejem i porobiły się brzydkie plamy do zdyskwalifikowało mi 2 przygotowane szablony. Wprawdzie plamy te można usunąć rozpuszczalnikiem ftalowym (koszt ok 4 zł) ale trzeba to robić na świeżo i "to już nie jest to"
Fotostory znajdzie się w warsztacie jak tylko posklejam boczek do kupy i zamontuję całość na samochód <ok>grze pisze: dlaczego to fotostory jest tu a nie w dziale warsztat? :mrgreen: