Witam.
Więc tak dziś pierwszy raz i ostatni w życiu chciałem skorzystać z zapalniczki, która spowodowała krótkie zwarcie. Po usunięciu zwarcia oraz wymianie bezpiecznika auto nie pali:( Tzn. jakby odpala ale nie wchodzi na obroty i gaśnie w chwile po zaprzestaniu pracy przez rozrusznik. Spotkał się ktoś z taką usterką?
Pozdrawiam zdesperowany Tomek
[80 B4 2.3 NG] Po zwarciu przy gnieździe zapaliczki nie pali
-
- Forum Audi 80
man_of_destiny, Nie wiem co jest twoim problemem ale kolega w mazdzie mial zwarcie kabli kolo lewarka zmiany biegow i strzelal bespiecznik co jakis czas i auto tez nie chcialo palic ale w ogolne nie zapalal w koncu doszlismy do miejsca przetartego kabla i izolacja oraz wymiana bezpiecznika pomogla.Jesli ty juz wymieniles spalony bezpiecznik i dalej nic nie pomaga sprawdz wszystkie bezpieczniki jak beda dobre to sprawdz przekazniki.Mozesz tez wykrecic swiece i niech ktos ci kreci rozrusznikiem a ty dotknij swieca silnika zobaczysz czy jest iskra od poczatku krecenia do konca bo skoro mowisz ze jak lapie gdy kreci sie go na bezpieczniku to paliwo dochodzi tylko pytanie czemu nie chce wejsc na obroty.
-
- Forum Audi 80
iskra jest, bezpieczników na nowo nie wywala, przekaźniki sprawdzone:/ już nie wiem co może być
musiałbym podpiąć się pod komputer i sprawdzić kody migowe... po rozebraniu polowy auta od środka doszedłem do wniosku ze wszystkie styki przekaźniki bezpieczniki i wgl są dobre jedynie na myśl przychodzi mi któryś z komputerów
przy stacyjce pod kokpitem są jakieś bezpieczniki/ przekaźniki?
po wymianie kompa jetronic i tego przy drzwiach pasażera auto reaguje na wciskanie gazu ale dalej gaśnie.... już nie wiem co może być bylem u kilku mechaników i żaden nie ma czasu.... zna ktoś jakiegoś mechanika ze śląska który się tego podejmie?
musiałbym podpiąć się pod komputer i sprawdzić kody migowe... po rozebraniu polowy auta od środka doszedłem do wniosku ze wszystkie styki przekaźniki bezpieczniki i wgl są dobre jedynie na myśl przychodzi mi któryś z komputerów
przy stacyjce pod kokpitem są jakieś bezpieczniki/ przekaźniki?
po wymianie kompa jetronic i tego przy drzwiach pasażera auto reaguje na wciskanie gazu ale dalej gaśnie.... już nie wiem co może być bylem u kilku mechaników i żaden nie ma czasu.... zna ktoś jakiegoś mechanika ze śląska który się tego podejmie?
http://www.zumi.pl/77366,Zaklad_Elektro ... firma.html
Jeden z najlepszych elektromechników o jakim słyszałem i miałem okazję zobaczyć go w akcji.
Jeden z najlepszych elektromechników o jakim słyszałem i miałem okazję zobaczyć go w akcji.
-
- Forum Audi 80
- karolas123
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80