Nie dawno (po kupnie auta) był kłopot z światłami - nie świeciły światła mijania (prawe wcale a lewe lekko), światła cofania i światła stop-u. Po wymianie bezpieczników światłą wszystkie światła znów działają, ale od dwóch dni obydwa prawe przestały świecić (jak włączam mijania, jak są długie to świecą normalnie). Żarówki są dobre, bezpieczniki też sprawdzałem.
Nie wiem w czym tkwi problem, a że ze mnie nie jest taki dobry mechanik to proszę o pomoc, bo nie chciałbym kasy nie potrzebnie wydawać w warsztacie.
[B3 1.8 S] Światła (prawe)
Pamiętam jak dziś miałem taki przypadek w passacie oraz w (C-330 :mrgreen: ) a wszystko spowodowane było złym przejściem masy zaśniedziałe kable które podawały mase po przeczyszczeniu wszytko było ok. Może to być to ale prawdopodobnie ktoś (poprzedni właściciel) musiał grzebać w elektryce i narobił kiszki 8-)
MP91, Znajomy w 90tce miał na przykład tylko światła długie. O krótkich zapomniał, to zamieniliśmy długie z krótkimi w kostce przy lampie. Chwilowo to nas urządzało a piszę o tym zajściu bo mogą się dziać różne dziwne rzeczy...
Spróbuj dogadać się z kimś z okolicznego szrotu i podłącz na chwilę dobre przełączniki. Nie ma co gdybać w ciemno
DJDIDO, Może być zblokowana funkcja kierunkowskazu. Po prostu zwarte blaszki. Prawdopodobnie uszkodzony przełącznik, lub wyłącz kierumnowskaz prawy
Spróbuj dogadać się z kimś z okolicznego szrotu i podłącz na chwilę dobre przełączniki. Nie ma co gdybać w ciemno
DJDIDO, Może być zblokowana funkcja kierunkowskazu. Po prostu zwarte blaszki. Prawdopodobnie uszkodzony przełącznik, lub wyłącz kierumnowskaz prawy
W starym przełączniku tego nie było, tylko jak zmieniłem na inny ten problem się pokazał. Świecą mi z prawej strony postojówki przednie i lewe. Awaryjne też mi nie działają. Patrzyłem na blaszki ale są w porządku.Satar, Może być zblokowana funkcja kierunkowskazu. Po prostu zwarte blaszki. Prawdopodobnie uszkodzony przełącznik, lub wyłącz kierumnowskaz prawy