Witam
Jak w temacie kto podejmie sie przerobić moje B4 TDI 92r z bosha na pierbuga z okolic Tarnów-Rzeszów ewentualnie Kraków. Prawdopodobnie wysiadł mi nastawnik i to chyba jest najlepsze wyjście założyć popę indukcyjną. Wiem że potrzebuje komputer z wiązką i przepływomierz z lat 94-95 i pompe z tylnym przelewem. Interesuje mnie kto by sie tego podioł i za ile
Pozdro
[B4 1.9TDI 1Z]Kto zrobi przerobke na pierbug?-podkarpacke
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
A to w BM-kach były jakieś bardziej trwałe te potencjometryczne ?bo jakoś nie chce mi się wierzyć .Ja bym sobie odpuścił ten pomysł z potencjometrycznym przeżytkiem i wymienił na indukcyjny z osprzętem .No chyba że trafisz na jakąś mało śmiganą pompę od BM-ki co jak wszyscy wiemy jest mało realnerczopik2 pisze:Szukaj nastawnika od Bmw 325D. Wystarczy tylko przerobić wtyczkę.
-
- Forum Audi 80
Właśnie o to chodzi że jak kupie potenciometryczną taką jak mam nawet od bemki to też nie wiadomo jak długo na niej pojeżde a jak sie zepsuje to będe musial kupić następną a sam nastawnik kosztuje tyle samo co cala pompa okolo 800zl. Tyle samo kosztuje cala pompa indukcyjna do tego przepływomierz i komputer z wiązką to jakieś 300zł i wiem że jak z nią będzie coś nie tak to można ją naprawić a potenciometrycznej nie da rady. Po za tym w nowszym komputerze lepiej podiąć VAGa bo nie znalazlem w okoliczy warsztatu w ktorym można by podpiąć VAGa do mojego komputera z 92r.