Witam, pojawił mi się problem z zawieszeniem. W ubiegłym roku w lecie remontowałem zawieszenie: łączniki stabilizatora, tuleje wahaczy, końcówki drążków, tuleje w tylnej belce, łożyska na amorach, odboje na amorach z przodu. Jak mi mechanicy to robili to wspomnieli, że amorki już trochę słabe ale jeszcze pojeździ trochę na nich. Teraz pojawił mi się taki problem: jak na nierównościach podskakuje trochę to z prawego przedniego koła słychać jakieś takie "chlupotanie". Co to może być? Czy już siadają amory czy może sworzeń wahacza?
A jeszcze jedno od jakiegoś czasu mam też taki problem, że silnik przy 2100 rpm drży tak że sie czuje w kabinie siedzą przez co nawet głośniej jest. Silnik pracuje normalnie, pali na wszystkie gary, nie przycina tylko wibruje. poduszki wyglądają raczej dobrze. Trochę to uciążliwe wibruje, że aż "buczy" w kabine.
[B4 ABT LPG] Zawieszenie
[B4 ABT LPG] Zawieszenie
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2010, 11:35 przez covalsky, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Co do zawieszenie, jeśli sam za bardzo się nie znasz to podjedź na jakąś stację kontroli i niech ci sprawdzą autko na szarpakach. Zapłacisz grosze (czasem robią to za free) a będziesz miał jasność co jest nie tak. Ja obstawiam jednak amory.
Co do buczenia to użyj <szukaj> bo też było już wiele razy. Przyczyn może być sporo, od poduszek po skrzynię.
Co do buczenia to użyj <szukaj> bo też było już wiele razy. Przyczyn może być sporo, od poduszek po skrzynię.
Jak wtedy remontowałem zawieszenie to w jednym zakładzie sprawdzali mi po podniesieniu auta co tam sie dzieje i mowili o tych tulejach wahacza i mowili tez o tulejach sanki a w innym, w tym w którym remontowałem to tylko mi zmieniali to co podałem w poście wcześniej a o tulejach sanki mówili, że nie trzeba - może jednak trzeba je było wymienicLabiel pisze:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Autko pływało zanim zrobiłem remont, teraz lepiej ale widzę ze jakiś męki się zrobił na zakrętach i jak i górkach tak jakby amorki już płakały. Zobaczę jeszcze dokładniej jak podniosę lewarkiem bo dziś tylko tak na chwile zaglądnąłem pod spód a ojcie wcisną pedal na 2100 rpm. Dotykałem skrzyni do wibruje ale poduska nie wiec sam nie wiem, podobnie z poduszkami silnika.