[b3 2.0e 3a]Klekotanie w silniku
[b3 2.0e 3a]Klekotanie w silniku
Witam, niedawno kupilem Audi b3 2.0e (1989) i mam problem z silnikiem. Po odpaleniu (oprucz niestabilnych obrotow ) slychac klekotanie gdzies pod pokrywa zaworow, po udaniu sie do mechanika orzekl ze jest to spowodowane (jestem laikiem) czyms zwiazanym z glowica i uszczelka pod nia. Oddalem auto i po odbiorze problem nie znikl, jest jak bylo skasowal za glowice ( planowanie uszczelki swiece i costam). Mysle ze mnie naciagnol jedyne co z tego dobrego wyszlo ze narazie nie ma wyciekow oleju ;]. Niewiem co dalej robic, prosze o pomoc.
ps. Cos wspominal o panewce i jakims trzpieniu ale to ponoc duza kasa i lepiej sielnik wymienic.
ps. Cos wspominal o panewce i jakims trzpieniu ale to ponoc duza kasa i lepiej sielnik wymienic.
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2010, 13:49 przez ar2rfr, łącznie zmieniany 1 raz.
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
- percevalle
- Audi 80 Klub
hary tak jest jak piszesz z tym ze odwrotnie
na zimnym nie slychac
po okolo 3 min zaczyna sie, przy dodawaniu gazu tak jak by ucichalo ( chyba ze glos silnika zaglusza to) najbardzie jest to zauwazalne podczas stania na swiatlach(syg swietlna uliczna )
postaram sie nagrac filmik i udostepnic jutro (moze to wazne ale obroty skacza jak glupie od 900 do okolo 2tys przy rozgrzanym silniku na luzie i sa wachania (efekt duszenia sie tak jakby jakis smiec zapychal doplyw paliwa i nagle odblokowal))
na zimnym nie slychac
po okolo 3 min zaczyna sie, przy dodawaniu gazu tak jak by ucichalo ( chyba ze glos silnika zaglusza to) najbardzie jest to zauwazalne podczas stania na swiatlach(syg swietlna uliczna )
postaram sie nagrac filmik i udostepnic jutro (moze to wazne ale obroty skacza jak glupie od 900 do okolo 2tys przy rozgrzanym silniku na luzie i sa wachania (efekt duszenia sie tak jakby jakis smiec zapychal doplyw paliwa i nagle odblokowal))