[80 B4 2.0 ABK] czujnik temp oleju
[80 B4 2.0 ABK] czujnik temp oleju
Mam pytanie czy czujnik temp oleju o oznaczeniu 049 919 563b można dostać tylko w serwisie Audi? kolega sprawdzał w intercarsie i nie ma możliwości załatwienia. Mój najprawdopodobniej sie rozszczelnił i lekko puszcza olej bo raczej sie nie poluzował sam z siebie. Teraz mam problem patrzyłem w programie serwisowym i są 2 czujniki obok siebie drugi jest od ciśnienia oleju 068 919 90 81E teraz nie wiem ktory sie sypnął bo rysunek w Etosie jest mało dokładny czujnik o ktory mi chodzi znajduje sie pod chlodnicą oleju wie ktoś moze który to? z tych dwóch??
Jeżeli ucieka Ci olej to raczej poprzez nieszczelnośc czujnika ciśnienia oleju - tego od zegarów dodatkowych. Ten od temperaturyoleju ( też do zegarów dodatkowych) ma postać "śruby" i ciężko jest go rozszczelnić, można co najwyżej założyć nową miedzianą uszczelkę. Natomiast pod chłodnica oleju znajduje się czujnik ciśnienia oleju do układu kontrolki minimalnego ciśnienia. Zdarza sie czasami, że lubi cieknąć, ale nie jest drogi, więc proponuję wymiane na nowy.
wybacz Czarku ze sie wklejęczarekj pisze:Jeżeli ucieka Ci olej to raczej poprzez nieszczelnośc czujnika ciśnienia oleju - tego od zegarów dodatkowych. Ten od temperaturyoleju ( też do zegarów dodatkowych) ma postać "śruby" i ciężko jest go rozszczelnić, można co najwyżej założyć nową miedzianą uszczelkę. Natomiast pod chłodnica oleju znajduje się czujnik ciśnienia oleju do układu kontrolki minimalnego ciśnienia. Zdarza sie czasami, że lubi cieknąć, ale nie jest drogi, więc proponuję wymiane na nowy.
mam pytanko, mam ABK i zastanawiam sie jakie mam czujniki oleju u siebie? jeden u góry podstawki drugi na dole.
chce załozyc sobie dodatkowe zegary, z tad te watpliwosci, bo nie wiem czy wystraczy ze kupie zegary czy jeszcze musze szukac minimum jednego czujnika....
pozdrawiam