[b4 1Z] pytanie o nastawnik
[b4 1Z] pytanie o nastawnik
Witam mam pewne wątpliwości co do nastawnika potencjometrycznego i co zrobić .Zastanawiam się nad jakąś opcją.
Pierwsza opcja to kupno nowy nastawnik za 1600 zł i mieć gwarancję że będzie działał (żona nalega na tą opcję) jak dlamnie troche drogo za sam nastawnik.
Druga pocja to kupić używaną pompę za 1000 lub więcej zł bo tak sobie cenią i bez gwarancji że będzie wszystko ok.
Trzecia opcja to jak już czytałem na forum to wymiana na pompę z nastawnikiem indukcyjnym ale ile to mnie wyniesie z robotą mechanika to nie mam pojęcia.
I tak jeszcze zastanawia mnie czy nie warto kupić kompletny silnik z 92 lub 93 r i mieć troche więcej części za jakieś 1800 zł.
Może ktoś mi doradzi co lepiej zrobić będe wdzięczny :roll:
Pierwsza opcja to kupno nowy nastawnik za 1600 zł i mieć gwarancję że będzie działał (żona nalega na tą opcję) jak dlamnie troche drogo za sam nastawnik.
Druga pocja to kupić używaną pompę za 1000 lub więcej zł bo tak sobie cenią i bez gwarancji że będzie wszystko ok.
Trzecia opcja to jak już czytałem na forum to wymiana na pompę z nastawnikiem indukcyjnym ale ile to mnie wyniesie z robotą mechanika to nie mam pojęcia.
I tak jeszcze zastanawia mnie czy nie warto kupić kompletny silnik z 92 lub 93 r i mieć troche więcej części za jakieś 1800 zł.
Może ktoś mi doradzi co lepiej zrobić będe wdzięczny :roll:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Pompę z nastawnikiem indukcyjnym kupisz za ok.400zł .Do tego musisz zmienić kompa +całą wtykę za ok.160zł .No i na koniec przepływomierz na pierburga ok.100zł.Jak byś to robił sam to dochodzi do tego tylko twój czas .Nie wiem na ile ci to wycenią tam gdzie to będziesz robił ale na pewno na kilka stówek bo zabawy trochę jest szczególnie z kompem i "pinologią".Także musisz sam zadecydować .Kupić cały silnik na część dobry pomysł bo wychodzi najtaniej tylko trzeba znależć pewny silnik który można odpalić ,a to nie takie proste .W tym temacie https://audi80.pl/b4-wymiana-pompy-w ... t41362.htm na końcu pierwszej strony użytkownik pisze że naprawia nastawniki potencjometryczne
-
- Forum Audi 80
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=972000066
a spróbuj się z nim skontaktowąć, czytałem gdzieniegdzie że ludzie wysyłali mu i się chwalili.
[ Dodano: 2010-04-26, 18:11 ]
ale sam osobiście mojego mu nie dawałem a chyba powinienem bo coś też szwankuje - nie miałem czasu się jeszcze z tym bawić więc może ktoś z klubowiczów zna mechaniora z tucholi i coś może na jego temat powiedzieć ?
a spróbuj się z nim skontaktowąć, czytałem gdzieniegdzie że ludzie wysyłali mu i się chwalili.
[ Dodano: 2010-04-26, 18:11 ]
ale sam osobiście mojego mu nie dawałem a chyba powinienem bo coś też szwankuje - nie miałem czasu się jeszcze z tym bawić więc może ktoś z klubowiczów zna mechaniora z tucholi i coś może na jego temat powiedzieć ?
-
- Forum Audi 80
Do avant93 skoro nic nie dało, to nie była to wina nastawnika ,lub robota do poprawy. Jeżeli masz taką pewność to odsyłaj do poprawy lub żądaj zwrotu kasy.Jak mi się zdarzy coś spieprzyć a staram się żeby się nie zdarzało(człowiek to nie robot, a nie myli się tylko ten co nic nie robi), to poprawiam i przepraszam zapraszając do dalszej współpracy.
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Jakbyś napisał że masz potencjometryczny to raczej nikt nie kazał by ci odpinać wtyczki .Jasnowidzów nie ma ,przynajmniej na tym forumavant93 pisze:wszystko to zaczyna mnie już wkurzać nie omijając tego co wy mi doradzacie.po co piszecie o odpinaniu wtyczki ze skrzyni biegów skoro nastawnik potencjometryczny nie ma z tym związku