CB Radio - wybor
- hackthemilk
- Forum Audi 80
CB Radio + Antena - proszę o opinię.
Od razu podkreślam że nie szukam super profesjonalnego sprzętu CB lecz bardziej "zestaw weekendowy". Głównie to będzie kanał 19 wiec ma to uchronić mnie od misiaczków z suszarką.
Upatrzyłem sobie radyjko CB Alan 109 + antena SUNKER CB 116.
1.Radio CB
2.Antena
Korzysta ktoś z takiego oto zestawu? Głównie chodzi mi o antenę. Jak ona się sprawuje? Czy nie spadnie mi jak będę jechać z większą prędkością? Czy podczas wysyłania komunikatu nie będzie sprawiać "szumofonu" ?
Pozdrawiam, Wojtaz.
Upatrzyłem sobie radyjko CB Alan 109 + antena SUNKER CB 116.
1.Radio CB
2.Antena
Korzysta ktoś z takiego oto zestawu? Głównie chodzi mi o antenę. Jak ona się sprawuje? Czy nie spadnie mi jak będę jechać z większą prędkością? Czy podczas wysyłania komunikatu nie będzie sprawiać "szumofonu" ?
Pozdrawiam, Wojtaz.
-
- Forum Audi 80
Wojtaz, Kazdy kto jest w temacie ci powie ze w tym temacie jaka kwota taka jakosc a kwota jest niska wrecz bardzo niska moja antena jest drozsza niz komplet ktory proponujesz.Jak masz kupic szumofon i poznac caly zakres szumow jakie tylko sa mozliwe na radiu to kup sobie ten komplet ale osobiscie polecam RADIO CB PRESIDENT HARRY II CLASSIC+Antena CB PRESIDENT MISSOURI
https://audi80.pl/sprzedamradio-cb-p ... t41682.htm
[ Dodano: 2010-04-26, 18:17 ]
Pamietaj ze jak kupujesz tanioche to tracisz na jakosc odbioru no i odleglosc z ktorej mozesz nadawac
https://audi80.pl/sprzedamradio-cb-p ... t41682.htm
[ Dodano: 2010-04-26, 18:17 ]
Pamietaj ze jak kupujesz tanioche to tracisz na jakosc odbioru no i odleglosc z ktorej mozesz nadawac
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Tym "sprzętem" z całym poszanowaniem będziesz "umilał" korzystanie z 19tki wszystkim jej użytkownikom w promieniu 2km, a i sam za dużo nie usłyszysz...
Szumofon nie oznacza jedynie tego, że ty będziesz odbierał dużą ilość szumów, a również fakt iż Ty będziesz szumiał innym - szczerze to zabronił bym sprzedaży takiego "sprzętu".
BTW kilka linijek niżej jest taki sam temat, na następnych stronach kolejne....
Szumofon nie oznacza jedynie tego, że ty będziesz odbierał dużą ilość szumów, a również fakt iż Ty będziesz szumiał innym - szczerze to zabronił bym sprzedaży takiego "sprzętu".
BTW kilka linijek niżej jest taki sam temat, na następnych stronach kolejne....
[b3] Jakie CB?
Mam pytanie bo jestem troszkę laikiem jak chodzi o radia cb. Jakie byście doradzili na dobry początek tak chce przeznaczyć max 250zł.
[2.0 ALL] Uniden 520xl+spliter cb+antena lemm
Witam co myślicie o takim połączeniu:
-Radio uniden 520xl
-SPLITER MIX-27 CB/FM
-Antena CB ANTENA LEMM AT900
Wszystko zamontowane w miejscu org anteny FM w sedanie (podłączenie przez Spliter po to żeby nie montować drugiej Anteny FM)
co myślicie o takim rozwiązaniu:?: Ktroś z was używa takiego Splitera:?:
-Radio uniden 520xl
-SPLITER MIX-27 CB/FM
-Antena CB ANTENA LEMM AT900
Wszystko zamontowane w miejscu org anteny FM w sedanie (podłączenie przez Spliter po to żeby nie montować drugiej Anteny FM)
co myślicie o takim rozwiązaniu:?: Ktroś z was używa takiego Splitera:?:
piter58, uzywalem takiego splitera.sprawuje sie oki.jednak zdjalem to i zalozylem triflexa siro.przewazyly wzgledy pratkyczne czyli zapomnialem od tego momentu ze mam antene na dachu...spokoj i nic nie ginie.ale spliter jak najbardziej mi sie spisywal bez zarzutu.jesli bylbys zaisnteresowany to mam go na pogonke.reszta na pw.
Chcialbym się dołączyć i po latach eksperymentowania na radiach cb i antenach
Polecam wszystkim zestawik Uniden 520 xl (nie dopuszczony już niestety do sprzedaży - leganej ale można jeszcze gdzieś kupić)
Do tego antenka jakaś dluższa np midland 150 żeby nie bylo problemow z odbiorem i nadawaniem dalszym...
Zestawik ten zestroić, postawic antenę aby podloze bylo więkze(nie na klapie bagażnika tylko n dachu)i naprawdę banan będzie na twarzy wielki bo podzespoly unidena tego modelu są bardzo zdbizone do presidenta i po zestrojeniu bylem zaskoczony że osiągnąl taki wysoki poziom jak radia z wyższej pólki np ten president....
Co do lączenia anteny fm + antena cb to też próbowalem tego i muszę powiedzieć co jest do wszystkiego to jest do niczego i może nic się w samym korzystaniu nie zmienia ale znacznie zmniejsza się odleglosc odbioru rozmow i nas slabiej slychac.... trochę trzeszczymy...
Polecam wszystkim zestawik Uniden 520 xl (nie dopuszczony już niestety do sprzedaży - leganej ale można jeszcze gdzieś kupić)
Do tego antenka jakaś dluższa np midland 150 żeby nie bylo problemow z odbiorem i nadawaniem dalszym...
Zestawik ten zestroić, postawic antenę aby podloze bylo więkze(nie na klapie bagażnika tylko n dachu)i naprawdę banan będzie na twarzy wielki bo podzespoly unidena tego modelu są bardzo zdbizone do presidenta i po zestrojeniu bylem zaskoczony że osiągnąl taki wysoki poziom jak radia z wyższej pólki np ten president....
Co do lączenia anteny fm + antena cb to też próbowalem tego i muszę powiedzieć co jest do wszystkiego to jest do niczego i może nic się w samym korzystaniu nie zmienia ale znacznie zmniejsza się odleglosc odbioru rozmow i nas slabiej slychac.... trochę trzeszczymy...
Tak hustler 100 to jedna z lepszych anten w tych niższych cenach.
I osobiście ją polecam.
Ludzie kupuja ze szklaną cewką na allegro za 30-40 zl ale to najgorszy badziew jaki moze byc....
Mialem taka i jak przewinąłem sobie cewkę innym drutem i poprawielm parę rzeczy to dopiero dobrze dzialala a taka fabryczna jest bardzo marnej jakości....
Strojenie takiej antenki Hustlera nie ma problemu....
[ Dodano: 2010-11-28, 21:04 ]
Kolego piter58, zakup sobie tego Unidena + do tego antenke Hustler 100 opisaną powyżej, zalóż na dach, podlącz zasilanie radia pod akumulator a nie zapalaniczkę i będziesz mial fajnie dzialający sprzęt w nie dużych pieniądzach.
Wtedy to już nawet zapomina czlowiek jak wygląda druczek mandatu :mrgreen:
I osobiście ją polecam.
Ludzie kupuja ze szklaną cewką na allegro za 30-40 zl ale to najgorszy badziew jaki moze byc....
Mialem taka i jak przewinąłem sobie cewkę innym drutem i poprawielm parę rzeczy to dopiero dobrze dzialala a taka fabryczna jest bardzo marnej jakości....
Strojenie takiej antenki Hustlera nie ma problemu....
[ Dodano: 2010-11-28, 21:04 ]
Kolego piter58, zakup sobie tego Unidena + do tego antenke Hustler 100 opisaną powyżej, zalóż na dach, podlącz zasilanie radia pod akumulator a nie zapalaniczkę i będziesz mial fajnie dzialający sprzęt w nie dużych pieniądzach.
Wtedy to już nawet zapomina czlowiek jak wygląda druczek mandatu :mrgreen: