[all]Oznaczenia skrzyn biegow
_DJ_3, to zlezy gdzie jezdzisz wiecej po miescie czy w trasie jesli w miescie to na krotkiej skrzyni ma lzej i szybsze przyspieszenie np do 100 ale na trasie normalna skrzynie ma 3 tys obrotow przy 120km/h a na sportowej tak jak u mnie przy 120 jest 3500/3600obr/min i jest to troche uciazliwe przynajmniej dla mnie i ostatnia roznica na zwyklej skrzyni uda ci sie rozbujac gablote w trasie np do 200km/h a na sportowej 180km/ i koniec jesli sie myle niech ktos mnie poprawi <ok>
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Połączyć skrzynię z silnikiem możesz każdą od silnika 4 cylindrowego Audi a po przełożeniu kilku tulejek ustalających możesz nawet od 5 cylindrówki. Pewnie i od V6ki też by podeszła.rudson28 pisze:jakby ktoś wiedział jakie dokładnie pasują skrzynie do silnika ABT (oprócz skrzyń: CDY, CCE, CGT) :lol:
Słuchajcie pada mi skrzynia w 1.9D 1Y, mogę mieć skrzynię BAA z 1z i wiem że podejdzie tylko czy półosie są na pewno do wymiany na te 1z, czy można same flansze przerzucić z mojej starej AXC do BAA. Druga sprawa czy otwory na śruby rozrusznika są takie same, kiedyś chciałem rozrusznik z TDI włożyć i nie pasował bo o blok elektromagnes wadził tak jakby pod innym kątem były otwory w skrzyni z tdi lub sam rozrusznik miał pod innym kątem elektromagnes, tylko to drugie rozwiązanie jest dziwne bo blok raczej za dużo wymiarami się nie zmienił... czy jednak?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Podejść to podejdzie tylko nie radzę ci zakładać bo zamulisz sobie auto . Jazda na skrzyni BAA będzie nie ciekawa przy twoim 1,9 D .Ta skrzynia chodzi z 90 konnym silnikiem o momencie obrotowym ok.200 Nm ,a twój 1Y ma 64 KM , momentu coś ok.150 Nm .Także rozpędzanie sie na ostatnim biegu twoim 1Y będzie trwało wieki Załóż sobie już lepiej CDY od 1,9 td AAZJ.A.G pisze:Słuchajcie pada mi skrzynia w 1.9D 1Y, mogę mieć skrzynię BAA z 1z i wiem że podejdzie
Może być nieciekawa, ale nie o to chodzi. Pytam o flansze i miejsce na rozrusznik bądź sam rozrusznik czy jest coś inaczej niż w zwykłym dieslu. Skrzynia BAA jest pod ręką i sprawdzona. Co do tego zamulania to nie byłbym taki pewny, z tego co wiem moja AXC to najdłuższa skrzynia montowana w b3 więc powinna dać radę.
Zamulaniem jest już sam fakt jazdy zwykłym dieslem takim jak mój.
Zamulaniem jest już sam fakt jazdy zwykłym dieslem takim jak mój.
-
- Forum Audi 80
Ja też mam podobne pytanie czy skrzynia od A4 1,6 DWG podpasuje do B4 ABT ? ;d
[ Dodano: 2010-05-14, 17:52 ]
Wracając do tematu skrzynia z A4 o symbolu DWG pasuje już jeździ tylko ma krótkie przełożenia teoretycznie takie same jak skrzynia AXN / co do zmian trzeba ominąć tylko 2 śruby bo jest inny rozmiar i osłona przegubu jest przykręcona z góry a w B4 z dołu wiec mała modyfikacja i wszystko jest ok <ok>
[ Dodano: 2010-05-14, 17:52 ]
Wracając do tematu skrzynia z A4 o symbolu DWG pasuje już jeździ tylko ma krótkie przełożenia teoretycznie takie same jak skrzynia AXN / co do zmian trzeba ominąć tylko 2 śruby bo jest inny rozmiar i osłona przegubu jest przykręcona z góry a w B4 z dołu wiec mała modyfikacja i wszystko jest ok <ok>
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub