Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80/B4] Jak naprawić klamkę wewnątrz od strony kierowcy?

ODPOWIEDZ
dzulianp
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80/B4] Jak naprawić klamkę wewnątrz od strony kierowcy?

Post autor: dzulianp » 13 gru 2006, 22:50

Jak naprawić klamkę wewnątrz od strony kierowcy, za piernika nie mogę ściągnąć tapicerki. Odkręciłem wszystkie śrubki a tapicerka ani drgnie, nie chcę szarpać siłą bo jeszcze co urwę. Jeszcze chciałbym zapytać jak podnieść dzwi trochę do góry bo są lekko spadnięte. Może ktoś z was ma książkę do Audi b4 2.0 benzyna 1993 r.
Ostatnio zmieniony 29 gru 2008, 23:57 przez dzulianp, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 13 gru 2006, 23:01

musisz po pierwsze odkręcić śrubki u góry po bokach tapicerki, rygielek, rozkręcić klamkę i tam są 3 śrubki, odkręcić w klamce (tej do otwierania) w pozycji otwarte (pociągnij na max i potrzymaj) jedną śrubkę, zdjąć pokrętło do lusterka( małe kółko mocno do góry pociągnąć i potem to co będzie wystawało lekko wepchnąć) i wtedy dopiero możesz stanowczo szarpnąć (najlepiej za klamkę/poręcz) do góry. W 80'tkach nie ma zatrzasków, są tylko haczyki w boczkach skierowane do dołu. co do drzwi to możesz podnieść bolec (ten na którym się zamykają) bodajże kluczem numero 9.

Łukasznr88
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Łukasznr88 » 25 kwie 2010, 22:56

dokładnie tak jak kolega opisał powyżej po odkręceniu wszystkich śrubek szarpnij tapicerkę ku górze i to będzie finisz... PS. tylko dokładnie patrz przy wkładaniu tapicerki żeby te gumeczki odpowiednio weszły na swoje miejsce :)

_DJ_3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: _DJ_3 » 27 kwie 2010, 22:28

jak podniesie bolec to będą się ciężko zamykać i otwierać a pozatym jakoś musze swoje podnieść tylne prawe bo przy słupku są opuszczone troche a z drugim końcu są oki na wysokość tylko troche nie równo

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl