[All]How to make - wyświetlacz temperatury zewnętrznej
Panowie proszę o pomoc,otoż wpadł mi w rece wyświetlacz dokupiłem czujnik,podłączyłem według podanego schematu i tu nic nic się nie wyświetla.
Pytanie moje czy mogę go jakoś na krótko podłączyc by sprawdzic czy on w ogóle dziala,wyświetlacz wzrokowo jest bardzo dobry nic nie rozlany sam go z auta wyciągałem,lecz nie wiem czy on w tamtym aucie działał
Pytanie moje czy mogę go jakoś na krótko podłączyc by sprawdzic czy on w ogóle dziala,wyświetlacz wzrokowo jest bardzo dobry nic nie rozlany sam go z auta wyciągałem,lecz nie wiem czy on w tamtym aucie działał
- tokarka606
- Forum Audi 80
Możesz go podłączyć na krótko do akumulatora ale razem z czujnikiem bo bez nie będzie działał.
1.czujnik prędkości-nie podłączasz,
2.czujnik temperatury-2 kabel czujnika do masy,
3.masa,
4.+12 po ściemniaczu,
5.+12 po zapłonie.
4 i 5 razem
Jeżeli będzie spalona żarówka to temperatura powinna być widoczna pod lekkim kontem na wyświetlaczu.Żarówka jest 12V.
1.czujnik prędkości-nie podłączasz,
2.czujnik temperatury-2 kabel czujnika do masy,
3.masa,
4.+12 po ściemniaczu,
5.+12 po zapłonie.
4 i 5 razem
Jeżeli będzie spalona żarówka to temperatura powinna być widoczna pod lekkim kontem na wyświetlaczu.Żarówka jest 12V.
Witam!
A ja mam jakiś inny wyświetlacz niż wy, są tylko 4 kabelki (zielony to 1) i nie wiem jak to podłączyć. NR na wyświetlaczu to 893 919 271 oraz napis BORG na wyświetlaczu jak i wtyczce.
A może to jest z jakiegoś innego samochodu? Wyciągałem go z licznika UN4.
EDIT:
Znalazłem jakieś informacje, że to jest od skrzyni biegów w automacie, więc niestety nie będzie mi to potrzebne. Może ktoś chce się zamienić? czy idzie jakoś sprawdzić ten wyświetlacz zmiany biegów?
A ja mam jakiś inny wyświetlacz niż wy, są tylko 4 kabelki (zielony to 1) i nie wiem jak to podłączyć. NR na wyświetlaczu to 893 919 271 oraz napis BORG na wyświetlaczu jak i wtyczce.
A może to jest z jakiegoś innego samochodu? Wyciągałem go z licznika UN4.
EDIT:
Znalazłem jakieś informacje, że to jest od skrzyni biegów w automacie, więc niestety nie będzie mi to potrzebne. Może ktoś chce się zamienić? czy idzie jakoś sprawdzić ten wyświetlacz zmiany biegów?
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
rafgc, jak podaje ETKA:
Pytanko do wszystkich.
Rezał ktoś wyświetlacz temp zewn do auta z klimatronikiem (93r. - ten co do A4 wsadzali) ?
Co gdzie podłączyć. Z tego co wyszukałem to wystarczy mi wyświetlacz i ewentualnie kabel co by to do panelu klimy podłączyć. Tylko jak? Gdzie do jakiego kabla/pina. Jestem zielony z elektryki więc jak ktoś wie to proszę o pomoc. Co potrzeba. Czy wystarczy wyjąć panel i inne tego typu niuanse.[/quote]
Rozumiem że trafił ci się ten pierwszy.28 - 893 919 271 A wskaźnik biegu 4-ro biegowa skrzynia automat
(28) - 4A0 919 272 C wskaźnik temperatury zewn.
Pytanko do wszystkich.
Rezał ktoś wyświetlacz temp zewn do auta z klimatronikiem (93r. - ten co do A4 wsadzali) ?
Co gdzie podłączyć. Z tego co wyszukałem to wystarczy mi wyświetlacz i ewentualnie kabel co by to do panelu klimy podłączyć. Tylko jak? Gdzie do jakiego kabla/pina. Jestem zielony z elektryki więc jak ktoś wie to proszę o pomoc. Co potrzeba. Czy wystarczy wyjąć panel i inne tego typu niuanse.[/quote]
Tutaj sa nowe zamienniki czujnika temperatury po 13,99PLN (uzytkownik 'themaci'):
http://allegro.pl/item988205462_czujnik ... _audi.html
monkahead pisze:Tutaj sa nowe zamienniki czujnika temperatury po 13,99PLN (uzytkownik 'themaci'):
tak tylko że ten czujnik przekłamywał mi o 4,5*C
Znalazlem dwa rodzaje wyswietlacza temperatury do 80-B4/A6-C4 o numerach:
- 4 A0 919 272
- 893 919 272 (631.202/14/1)
Jaka jest miedzy nimi roznica? Czy oba pasuja do licznika z 80-B4 i oba pokazuja temperature w stopniach C? Mam auto z manualna klima.
Czy czujnik temperatury (na zderzak) bedzie pasowal z A4-B5, A6-C4 lub Passata B5? Czy koniecznie trzeba polowac na czujnik ori z Audi 80-B4? Ma ktos moze numer tego czujnika? Czy pasuja czujniki do VAG po 1999 roku? Beda poprawnie mierzyc temperature?
- 4 A0 919 272
Jaka jest miedzy nimi roznica? Czy oba pasuja do licznika z 80-B4 i oba pokazuja temperature w stopniach C? Mam auto z manualna klima.
Czy czujnik temperatury (na zderzak) bedzie pasowal z A4-B5, A6-C4 lub Passata B5? Czy koniecznie trzeba polowac na czujnik ori z Audi 80-B4? Ma ktos moze numer tego czujnika? Czy pasuja czujniki do VAG po 1999 roku? Beda poprawnie mierzyc temperature?
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Zobacz kilka postów wyżej. Masz tam rysunek z etki z opisem wyświetlaczy.monkahead pisze:Znalazlem dwa rodzaje wyswietlacza temperatury do 80-B4/A6-C4 o numerach:
- 4 A0 919 272
Jeden to rzeczywiście wyświetlacz temperatury a drugi to wskaźnik biegu aktualnie zapiętego (jeżeli masz skrzynię automatyczną).
Jak się nie mylę to są takie same.monkahead pisze:Czy czujnik temperatury (na zderzak) bedzie pasowal z A4-B5, A6-C4 lub Passata B5?