Witam !
szukałem na forum coś o tym ale nie znalazłem więc pisze tu o moim problemie..
a więc: nie działa mi centralny zamek i nie świeca mi lampki oświetlenia wnętrza, a za kilka dni nagle nic nie robiąc przy tym zaczyna działać centralna i po otwarciu drzwi świecą lampki wewnątrz autka.... dzieje mi sie tak już kilka miesięcy czyli nie jest to zależne od pory roku(zimna)... podłączyłem nie dawno sterownik centralki z pilota pod kable z pompki centralnego zamka i gdy nie działa centralny zamek to słychać że sterownik "pyka" po naciśnięcia pilota czyli prąd dochodzi do pompki..... zamek jak nie działa to z poziomu zarówno pilota jak i kluczyka....
miał ktoś podobny problem ?!?!??!
proszę o odpowiedź, bo sam już nie wiem co robić, z góry wielkie dzięki
[B4/ABK] Centralny nie działa i oświetlenie wnętrza też !
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Ja mam podobny problem tylko że u mnie w ogóle nie działa centralny. Jak przekręcam kluczyk w drzwiach kierowcy i ZAMYKAM auto to zapalają mi się lampki wewnątrz, a jak OTWIERAM to zapalają mi się kontrolki na desce rozdzielczej (takie same jak po przekręceniu stacyjki). Co jest z tym zamkiem i gdzie może być zwarcie?
- bendinger5
- Forum Audi 80
witam.podepnę się do tematu.ja mam taki problem z centralką że jak mam wszystkie drzwi otwarte i przekręcam kluczyk to wszystkie się zamykają, ale jeśli chcę otworzyć to otwierają się tylko te drzwi które otwieram kluczykiem.pompkę słychać tylko wtedy gdy zamykam, a jak otwieram to jej nie słychać.mam kombi i próbowałem przełożyć pompkę z sedana ale nic to nie dało.poradźcie coś na tą przypadłość mojego autka.
-
- Forum Audi 80
Zaopatrz się w neonówkę 12V zdejmij boczek od strony kierowcy odepnij wtyczkę od siłownika.Zobaczysz trzy przewody. Neonówkę podłącz do skrajnych przewodów, jeżeli zaświeci zasilanie jest ok. Podłącz je spowrotem i zapamiętaj jaki kolor miał przewód środkowy, przejdź do bagażnika odepnij wielopinową kostkę od pompki znajdź ten przewód podepnij do niego neonówkę a drugi koniec do masy i poproś kogoś aby przekręcil kluczy.k w drzwiach, jeżeli zaświeci instalację masz sprawną.Proponuję zrobić to samo od strony pasażera