Witam
Zakupiłem audi już dłuższy czas temu ale było bez silnika szyby kierowcy(była przykręcona do prowadnic i zblokowana by się nie opuszczała)No i założyłem nowe linki i silnik od jakiegoś innego auta(opis rezania niebawem) wszystko wyszło jak ori ale pojawił się problem natury elektrycznej a mianowicie to że na jednym biegunie(kablu we wtyczce od przełącznika) chyba mam skoki napięcia ponieważ szyba skacze.Po podpięciu dobrze czyli zgodnie z przełącznikiem skacze przy podnoszeniu natomiast po odwróceniu biegunów(zamienieniu przewodów)skacze w dół. Czyli problem mam z jednym przewodem.Co moze być przyczyną skoków napięcia czy jak to nazwać? oznacza to że problem tkwi w przewodzie odpowiedzialnym za spuszczanie szyby.
Może chaotycznie napisałem ale w sumie chyba zrozumiale. czy ktoś tak miał?co należy sprawdzić?
[B4 AAH COUPE] po założeniu nowego silnika szyba skacze
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
no coś ty Wszystko idealnie złożone.Przecież na zdjętym boczku to sprawdzam i ciągle tak jest jak przerywa słychać przekaźnik nad półką ten podłużny współdzielony a od pasażera działa idealnie
[ Dodano: 2010-04-29, 23:02 ]
dodam że nie miałem wcześniej od kupna samochodu silniczka więc nie wiem jak się ori zachowywał ale to na 100% nie wina tego silniczka
[ Dodano: 2010-04-29, 23:02 ]
dodam że nie miałem wcześniej od kupna samochodu silniczka więc nie wiem jak się ori zachowywał ale to na 100% nie wina tego silniczka
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Artek i nie dało Ci to nic do myślenia?shellah pisze:jak przerywa słychać przekaźnik nad półką ten podłużny
Zacznij może od tego https://audi80.pl/80-b4-19-tdi-1z-na ... vt9215.htm
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
dzięki ale przelutowałem wszystko co mozliwe i dalej nie działają :-| podejrzewam że wogóle mam słabą mase w aucie ponieważ z przekaźnikami wentylatorów było podobnie odzywały się ale nie byo masy-ale raczej to nic wspólnego nie ma.
Powiedzcie ile taki przekaźnik kosztuje lub może jakiś zamiennik?dwa inne?Dlaczego z szybą pasażera jest wszystko ok podświetlenie i działa a tu nie ma podświetlenia i na jednym biegunie skacze.Ktory pin w przekaźniku lub przycisku to masa?
Powiedzcie ile taki przekaźnik kosztuje lub może jakiś zamiennik?dwa inne?Dlaczego z szybą pasażera jest wszystko ok podświetlenie i działa a tu nie ma podświetlenia i na jednym biegunie skacze.Ktory pin w przekaźniku lub przycisku to masa?