!StaSiu pisze:A jakie są teraz wrażenia z jazdy :?:
No różnica kolego jest duża, tak jak pisałem wcześniej, dużo przyjemniej się jeździ, a ten dźwięk który wydobywa z siebie turbo uwielbiam, ale trzeba to usłyszeć na własne uszy <ok> Już jeden cwaniak się zdziwił z audi a4 2.0 tdi Z czasem będę musiał zmienić skrzynie albo na 6 biegów albo na dłuższą, bo kurde trochę moja krótka... i jest głośno w trasie.
!StaSiu pisze:A jakie są teraz wrażenia z jazdy :?:
No różnica kolego jest duża, tak jak pisałem wcześniej, dużo przyjemniej się jeździ, a ten dźwięk który wydobywa z siebie turbo uwielbiam, ale trzeba to usłyszeć na własne uszy <ok> Już jeden cwaniak się zdziwił z audi a4 2.0 tdi Z czasem będę musiał zmienić skrzynie albo na 6 biegów albo na dłuższą, bo kurde trochę moja krótka... i jest głośno w trasie.
Pozdro
Z checia ustawie sie z toba b4 tdi 130ps. Efekt znam ale tak poprostu dla zabawy.
pozdro i gratki za robote.
Zadowolony że doszła blenda, przymierzam się do roboty, a kiedy rozebrałem wszystko sytuacja się trochę skomplikowała, od środka pod tylną wycieraczka kupa rdzy. :evil: :evil: Wkurzyłem się wszystko wyskrobałem, i wypolerowałem, aż mokro było w środku, no i oczywiście od zewnątrz sprawa nie wyglądała lepiej, pod warstwą lakieru było sporo rdzy, tak po 15 cm w lewo i prawo od środkowej wycieraczki, listwę spod szyby wyjąłem i zacząłem to czyścić, po 3 godzinach nerwówki już miałem z ojcem wyciągać tylną szybę, ale baliśmy się że popęka, wyczyściłem to jak tylko mogłem, parę razy zalałem odrdzewiaczem od obu stron, jutro kupię jakaś dobrą anty rdzewkę i pomaluje, a blenda sobie leży i czeka. , ,
:evil:
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2013, 18:19 przez sagem, łącznie zmieniany 4 razy.
Lucazzz pisze:nie usuwaj wycieraczki, nie polecam. przy deszczowej pogodzie widocznosc do tylu bedzie rowna 0. :shock: ... chyba ze liczy sie wyglad....
MIODEK, sedan ma inaczej z tyłu linię nie wali tak na tylną szybę.
Ja bym był za usunięciem wycieraczki, ale wtedy musi iść lotka nad tylną szybę,
a jeśli ma zostać zastosowałbym ramie i wycieraczkę np. z Golf V kombi, jest płaska.
sagem pisze:Wkurzyłem się wszystko wyskrobałem, i wypolerowałem
Kamil, jeżeli nie chcesz za jakiś czas powtórnie tego robić, to szybę trzeba wyciąć, nie ma wyjścia.
Tu masz opisany ten problem (na drugiej stronie są fotki) https://audi80.pl/b4-avant1z-95r-pro ... t28611.htm
podobno bardzo częsta przypadłość w Avantach, chociaż u nas nie było tego problemu... "zamalowałeś" motipem te malutkie łączenia po sklejaniu na blendzie ?